Si të trajtoni gunga në kokë

Mund të jetë stresues kur zogu juaj zbret me një çështje mjekësore, por shumica e çështjeve janë të shërueshme. Bumblefoot është një gjendje e zakonshme në cockatoos shënuar nga thirrje dhe lezione në këmbët e kokosit tuaj. Ajo zhvillohet si rezultat i presionit të tepërt në këmbë, të tilla si një zog duke qenë mbipeshë ose duke mbërthyer një zhurmë të ashpër. Për fat të mirë, me një kujdes dhe kujdes themelor, ju mund të trajtoni gunga lehtë. Shikoni një veteriner për vlerësim dhe ndiqni me kujdes planin e kujdesit të veterinerit tuaj. Ju gjithashtu mund të flisni me veterinerin tuaj për shkaqet e mundshme të zënkave. Ata mund të rekomandojnë ndryshimin e dietës ose habitatit të zogjve tuaj për të parandaluar një përsëritje. [1]

Kërkimi i Kujdesit Veterinar

Kërkimi i Kujdesit Veterinar
Kontaktoni me një veteriner të shpendëve. Nëse nuk keni tashmë një veteriner veterinar, gjeni një në zonën tuaj duke kërkuar në internet. Ju gjithashtu mund të kontrolloni me zyrat e rregullta të veterinerit. Shumë vets i trajtojnë zogjtë, edhe nëse nuk është specialiteti i tyre. [2]
Kërkimi i Kujdesit Veterinar
Bëni vetingun tuaj të ekzaminojë zogun tuaj. Bumbi i këmbës përgjithësisht shënohet nga skuqje në këmbë, së bashku me çmenduri dhe vështirësi të përgjithshme në ecje. Një rast i këmbëve të egra zakonisht mund të diagnostikohet përmes një provimi fizik, i cili është hapi i parë që do të marrë vetja juaj kur të futni zogun tuaj. [3]
  • Testi më i prerë për diagnostikimin e gungës është një kulturë bakteriale e indeve të prekura. Gjatë ekzaminimit fizik, pyesni veterinerin tuaj për të parë nëse ky test mund të jetë i përshtatshëm bazuar në pamjen e këmbës. [4] X Burimi i hulumtimit
Kërkimi i Kujdesit Veterinar
Bëni rrezet x. Ndërsa zhurma e këmbëve zakonisht mund të diagnostikohet me një provim fizik, veset ndonjëherë mund të porosisin rreze x. Bumblefoot vjen në faza të shumta dhe një x-ray ndihmon veterinerin tuaj të përcaktojë se sa i rëndë është rasti. Veterinari juaj mund të urdhërojë një rreze x nëse dyshojnë se gunga është e rëndë. [5]
Kërkimi i Kujdesit Veterinar
Bëni çdo test të nevojshëm të gjakut. Testet e gjakut zakonisht nuk janë të nevojshme për trajtimin dhe diagnostikimin e gungave. Sidoqoftë, gunga e këmbës mund të shkaktohet nga problemet themelore shëndetësore që ndikojnë në sistemin imunitar. Nëse veterineri juaj është i shqetësuar se mund të ketë kushte shëndetësore themelore që ndikojnë në gunga e shpendëve tuaj, ata mund të urdhërojnë punë themelore të gjakut. [6]
  • Nëse zogu juaj është i prirur për periudha të shpeshta të gunga, veterineri juaj ka më shumë të ngjarë të urdhërojë punën e gjakut.
Kërkimi i Kujdesit Veterinar
Bisedoni mbi medikamentet me veterinerin tuaj. Lëmshi i butë zakonisht trajtohet me ilaçe antibiotikësh, si dhe kremra topikalë. Për sigurinë e shpendëve tuaj, ju duhet të shkoni për ilaçe të përshkruara vetëm nga veterineri juaj. Veterinari juaj do të kalojë mbi ilaçet që ata rekomandojnë para se të largoheni, kështu që bëni pyetje që keni në zyrën e veterinerit. [7]
  • Medikamentet janë zakonisht antibiotikë oral ose kremra anti-inflamatorë aktualë.
  • Sigurohuni që të pyesni për efektet anësore. Ju duhet të dini cilat efekte anësore janë normale dhe cilat duhet të jenë shkak për shqetësim.
  • Nëse keni ndonjë pyetje pas largimit nga detyra, telefononi veterinerin tuaj dhe pyesni.

Trajtimi i zhurmshëm në shtëpi

Trajtimi i zhurmshëm në shtëpi
Ushqeni antibiotikët tuaj të shpendëve me një shiringë. Antibiotikët zakonisht administrohen përmes shiringave. Kur e frenoni zogun tuaj në shiringë ta ushqeni atë, sigurohuni që ta mbani shumë butësisht dhe mos e shtrydhni zogun tuaj. Shiringa duhet të futet në anën e majtë të sqepit të shpendëve. Shtyni shtrydhësin që ngadalë të lëshojë ilaçet në gojën e zogut. [8]
  • Veterinari juaj duhet t'ju njoftojë dozën e duhur të secilit medikament dhe mënyrën e administrimit të tij. Ndiqni udhëzimet e veterinerit tuaj nga afër dhe jepini shpendëve tuaj të plotë të gjitha ilaçeve, edhe pasi simptomat zbehen. [9] X Burimi i hulumtimit
  • Nëse po jepni ilaçet një herë në ditë, mjekoni zogun tuaj në mëngjes ose në mbrëmje. Nëse po e jepni ilaçin shumë herë në ditë, pyesni veterinerin se cilat orë janë më të mirat. [10] X Burimi i hulumtimit
  • Disa zogj nuk duhet të ushqehen me shiringa. Në këtë rast, veteriner juaj mund t'ju kërkojë të vendosni në vend të kësaj antibiotikët në ujin e shpendëve. Megjithatë, në disa zogj, kjo mund t'i heqë ujërat e tyre. Shikoni zogun tuaj për të siguruar që është duke pirë normalisht, nëse shkoni në këtë rrugë.
Trajtimi i zhurmshëm në shtëpi
Aplikoni kremra antibiotikë dhe anti-inflamatorë në këmbët e zogut tuaj. Ilaçi aktual përdoret zakonisht për të trajtuar çështje të tilla si ënjtje në këmbë. Thithni këmbët e zogut tuaj në një ujë dhe kripë Epsom për disa minuta për t'i pastruar ato. Zogjtë mund të hyjnë vetë në një banjë zogj ose mund t'ju duhet t'i mbani butësisht në banjë. Pastaj, shpëlani këmbët me peroksid hidrogjeni dhe aplikoni dozën e rekomanduar të çdo kremi aktual në këmbët e zogut tuaj. [11]
  • Për zgjidhjen tuaj kripë / ujë Epsom, synoni për rreth një lugë çaji kripë Epsom të përzier në një litër ujë.
Trajtimi i zhurmshëm në shtëpi
Përdorni fashë topi. Nëse veteriner juaj e këshillon atë, fashat e topit mund të futen në këmbët e një zogu. Fashë mund të ndihmojnë zogun të qëndrojë siç duhet dhe të zvogëlojë çdo dhimbje të shkaktuar nga ënjtja dhe inflamacioni. Kontrolloni me veterinerin tuaj para se të aplikoni fashë, megjithatë. [12]
Trajtimi i zhurmshëm në shtëpi
Trajtoni ënjtjen me krem ​​hemorroide. Nëse vëreni ndonjë ënjtje, disa njerëz aplikojnë krem ​​hemorroide komerciale të shitur në dyqanet e drogës në këmbët e zogjve të tyre për të zvogëluar ënjtjen dhe për të ndihmuar një zog të ndjehet më i qetë. Sidoqoftë, këshillohuni me veterinerin tuaj përpara se të përdorni ndonjë ilaç të papërcaktuar për trajtimin e kokosit tuaj. [13]

Parandalimi i një përsëritjeje

Parandalimi i një përsëritjeje
Trajtoni obezitetin me një dietë më të shëndetshme. Zogjtë që janë mbipeshë ose janë të trashë janë më të prirur për të bërë zhurmë. Flisni mbi peshën dhe dietën e zogut tuaj me veterinerin tuaj. Nëse veteriner juaj beson se zogu juaj duhet të humbasë peshë, ata do t'ju ndihmojnë të formoni një plan diete për t'ju ndihmuar në arritjen e këtij qëllimi. [14]
  • Planet e dietave do të ndryshojnë sipas zogjve, por rritja e vitaminës A mund të ndihmojë me këmbëza. Vetja juaj ju rekomandoj të shtoni farat, perimet me gjethe të errëta jeshile dhe shtojcat e vitaminës A për të trajtuar çështjen. [15] X Burimi i hulumtimit
Parandalimi i një përsëritjeje
Siguroni degë dhe gjurmë të bëra nga materiale natyrore. Materialet sintetike të përdorura në disa pajisje kafaz, si degë dhe gjellë, mund të shkaktojnë zhurmë. Provoni të hiqni çdo kafaz dhe degë sintetike nga kafazi. Zëvendësoni ato me materiale të bëra prej druri të vërtetë për të mbrojtur këmbët e zogut tuaj nga gunga. [16]
Parandalimi i një përsëritjeje
Rreshtoni dyshemenë me gazetën. Nëse kafazi i zogut tuaj nuk është i rreshtuar siç duhet, kjo mund të përkeqësojë këmbët e tij dhe mund të shkaktojë zhurmë. Për të luftuar gunga, gjithmonë rreshtoni pjesën e poshtme të kafazit të një zogu me gazetën. Sigurimi i zogut tuaj me një shërbim më të butë mund të parandalojë zënkat. [17]
Parandalimi i një përsëritjeje
Pastroni kafazin tuaj më shpesh. Higjiena e dobët e kafazit ndonjëherë mund të shkaktojë zhurmë. Bëni një përpjekje për t'i dhënë kafazit tuaj një pastrim bazë një herë në ditë dhe një pastrim të plotë një herë në muaj. Pastrimi mund të ndihmojë në zvogëlimin e simptomave të gungave dhe parandalimin e përsëritjes. [18]
asopazco.net © 2020