Si ta mësoni kalin tuaj të ndaloni kafshimin

Lëshimi dhe kafshimi janë zakone të këqija dhe nëse lihen vetëm, mund të zhvillohen në një problem më serioz të sjelljes. Kafshimi mund të jetë një shenjë acarimi, mungesë respekti të duhur për ju, ose një shenjë e një kafshe më agresive. Në secilën prej këtyre rasteve, kafshimi mund të jetë shenjë e një problemi më serioz, i cili do ta bëjë kalin tuaj të vështirë të stërvitet për punë ose hipur. Ju mund të sulmoni shumë nga këto shkaqe preemptively, dhe dënime të thjeshta, por efektive, për të trajnuar kalin tuaj të mos kafshojë.

Shmangia e situatave të kafshimit

Shmangia e situatave të kafshimit
Vendosni veten si udhëheqës. Kuaj janë krijesa shoqërore dhe çdo tufë ka një stallion alfa që kuajt e tjerë ndjekin dhe nuk do të kafshojnë. Ju kafshon kali juaj mund të jetë një shenjë mosrespektimi, një mënyrë për të thënë se ai është përgjegjës në vend të jush.
 • Një mënyrë e mirë për të vendosur veten tuaj është ta mbani kokën përpara dhe qendrën kur jeni duke punuar rreth tij, përfshirë edhe për tu kujdesur. Nëse fillon të shmanget, qoftë larg jush ose më afër jush sesa të dëshironi, përdorni dorën tuaj për ta shtyrë përsëri atje ku ju duhet që të jetë për çfarëdo aktiviteti që bëni. Presioni në faqe apo qafë duhet të marrë pikën që koka e tij i përket vendit ku dëshironi të jetë. [1] X Burimi i hulumtimit
 • Ka mënyra të tjera të përgjithshme për t'u siguruar që kali juaj ju respekton. Shikojeni pjesën tjetër të trupit të tij për t'u siguruar që ai po qëndron aty ku dëshironi, dhe nëse nuk është, shtyjeni atë të kthehet prapa. Nëse po e hipni, mos lejoni që ai të endet në drejtime të ndryshme nga ai që dëshironi të shkojë. Nëse ai e bën këtë, bëjeni që ai të ndalet dhe drejtojeni atë në drejtimin tuaj, jo atë të tij. [2] X Burimi i hulumtimit
 • Nëse ai është një kolec i ri, ose është lejuar të sillet keq në të kaluarën, ju do të duhet të bëni këto gjëra disa herë që ai të marrë mesazhin. Mbajini përgjigjet tuaja në përputhje, dhe ai do të mësojë.
Shmangia e situatave të kafshimit
Watch për gjuhën agresive të trupit. Shenja më e zakonshme për agresionin në një kalë është që ai të pin veshët. Ju gjithashtu mund të shihni shenja të tjera nervozizmi ose shqetësimi me veshët e varur si ulja e kokës ose vulosja e këmbëve. Nëse kali juaj duket sikur është me humor të keq ose agresiv, përgatituni ta qortoni, ose largohuni, kështu që ai të mos ketë mundësinë ta kafshojë. [3]
 • Një numër i gjërave të ndryshme mund të shkaktojnë agresion te kuajt. Zakonisht, është një shenjë shqetësimi, që vjen nga të qenit në një vend të panjohur, të takosh njerëz të rinj ose kuaj, apo edhe mërzitje. Në përgjithësi, është më mirë të hiqni kalin tuaj nga një situatë kur ai fillon të veprojë në mënyrë agresive. Përndryshe, përpiquni ta mbani ditën e tij të zënë dhe aktivitetet e larmishme për të parandaluar mërzitjen dhe për të inkurajuar sjellje të mirë sociale me kuajt e tjerë. [4] X Burimi i hulumtimit
Shmangia e situatave të kafshimit
Mos lejoni që kali juaj të qortojë. Kur ta lyeni ose pastroni kalin tuaj, ai do të përpiqet t'ju kthejë me gojën e tij si shpërblim. Nëse ai kthen kokën drejt jush, ndaloni duke e bërë furçën ta njoftoni se ai nuk ka nevojë të kthehet me ju. Nëse ai kthehet në mënyrë agresive duke e kthyer kokën drejt jush, përdorni dorën tuaj për ta shtyrë prapa dhe ndaloni furçimin derisa të kthehet përsëri. [5]
Shmangia e situatave të kafshimit
Mos ushqeni me dorë kalin tuaj. Për shkak të vendit ku janë sytë, kuajt nuk mund t'i shohin para gojës së tyre. Ata mund të përdorin dhëmbët e tyre për të marrë një ndjenjë se ku janë, dhe të fillojnë të kafshojnë. [6] Ushqimi me dorë si kjo gjithashtu lejon që kali juaj të marrë shumë rehat me gojën e tij në ose afër duarve tuaja, duke e bërë një kafshim tepër joshës. Ai gjithashtu ka më shumë të ngjarë të bëhet agresiv nëse dikush nuk i jep ushqimin që pret. [7]
 • Nëse shumë njerëz bashkëveprojnë me kalin tuaj (të themi në një hambur hipur) dhe e kanë ushqyer me dorë, i ndaloni menjëherë. Ju nuk dëshironi që kali të shoqërojë ushqimin e duarve me të tjerët. Kjo do ta bëjë atë të ketë më shumë të ngjarë të kafshojë ndërsa zhgënjehet me njerëz të rinj që nuk e ushqejnë atë. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse ushqehen me dorë nga njerëz që nuk dinë se çfarë bëjnë. [8] X Burimi i Kërkimit Kali juaj mund të kalojë në një periudhë agresive ku ai nuk do të kuptojë pse nuk po ushqehet, por kjo do të kalojë për aq kohë sa ju jeni në përputhje me këtë trajtim të ri.
Shmangia e situatave të kafshimit
Lini bishtin në stallë. Kjo është e dobishme për larjen e kuajve, kështu që ata gjithmonë kanë diçka për tu përtypur. Pa të, ata do të kërcejnë në dru në stallat e tyre dhe do të jenë më të gatshëm t'ju kafshojnë për t'u marrë me ndjesinë irrituese. [9]

Ndëshkimi i sjelljes së keqe

Ndëshkimi i sjelljes së keqe
Kërkoni për shenja sikleti. Kuajt ndonjëherë kafshojnë si një mënyrë për të shprehur irritimin e tyre nga dhimbja ose shqetësimi tjetër. Ju nuk doni të ndëshkoni një kalë për të shprehur dhimbje. Kontrolloni pajisjet e kalit tuaj, duke u siguruar që gjithçka përshtatet siç duhet dhe është vënë në rregull, dhe mbani një sy për lëndimet. [10]
 • Kontrolloni pajisjet e kalit tuaj për t'u siguruar që përshtatet siç duhet dhe është ngushtësia e përshtatshme. Kjo është veçanërisht e vërtetë për pajisjet e telave siç është shalë dhe urë. Nëse është ose shumë i ngushtë ose shumë i lirshëm, nuk do të ndihet mirë me kalin. Gjithmonë sigurohuni që veshjet tuaja, veçanërisht pjesët e bëra nga lëkura, janë të pastra dhe të guximshme. Kjo do të parandalojë acarimin e kalit tuaj, dhe do ta bëjë më pak të ngjarë që ju të keni një aksident nga një grackë e thyer. [11] X Burimi i hulumtimit
 • Kontrolloni edhe këpucët e kalit tuaj. Sigurohuni që ata të jenë të pastër, të mos keni ndonjë pengesë dhe të përshtaten siç duhet. Nëse ka ndonjë problem, kontaktoni fermerin tuaj që këpucët të rregullohen ose të rimodelohen. [12] X Burimi i hulumtimit
 • Lëndimet në sy janë gjithashtu një problem i zakonshëm për kuajt. Nëse kali juaj po zvogëlohet ose po shqyhet, ju vëreni që kapakët e tij po fryhen, kornet e tij bëhen të errëta ose asimetria e fytyrës (çdo sy duket ndryshe), kontrolloni me veterinerin tuaj për të përcaktuar problemin.
Ndëshkimi i sjelljes së keqe
Jepni kalit një njollë të shpejtë në surrat. Nëse kali juaj ju nipin, goditni shpejt me një pëllëmbë të hapur. Kjo duhet të jetë një shuplakë e shpejtë, pothuajse si një lëvizje refleksive. Një zhurmë e madhe ose ulërima dhe flakërimë shtesë do të ngatërrojnë vetëm kalin tuaj.
 • Mund të jetë e dobishme të shtoni një "Stop!" Me zë të lartë ose "Trokisni!" për të rritur tronditjen për kalin tuaj. Shtimi i gjuhës gjithashtu mund të ndihmojë në stërvitjen e kalit për të njohur komandat gojore, në mënyrë që përfundimisht të thuash "Ndal!" do të ndihmojë në parandalimin e kafshimit pa kontakt fizik. [13] X Burimi i hulumtimit
 • Përndryshe, keni një litar afër. Nëse një kthesë fillon të thithë, jepini një pishinë me litar. Kjo imiton përgjigjen që ai do të merrte nga bishti i një kali më të vjetër, duke kujtuar koltën që është në krye. [14] X Burimi i hulumtimit
 • Nëse nuk jeni të rehatshëm për të kapur kalin, mund të përdorni gjithashtu gishtin e madh dhe gishtin e madh për ta zhurmuar mes hundëve ose qafës. Kjo nuk do ta dëmtojë atë, thjesht jep një shok të pakëndshëm që ai nuk do të dëshirojë të përsëritet.
Ndëshkimi i sjelljes së keqe
Shpërblej sjelljen e mirë. Ju dëshironi që kali juaj ta dijë se duke bërë gjënë e duhur do të shpërbleheni. Nëse ai ndjek ndëshkimin tuaj duke qëndruar mbrapa ose duke mbajtur kokën akoma, jepini atij një shuplakë të butë ose fërkojeni mbi supe.
 • Mund të jetë një ide e mirë për të shpërblyer kalin tuaj menjëherë pasi ta ndëshkoni. Kjo mund të ndihmojë në rivendosjen e besimit dhe ta njoftoni se ai tani po bën gjënë e duhur, që është duke qëndruar akoma më shumë sesa të përpiqet të kafshojë.
Ndëshkimi i sjelljes së keqe
Përgjigjuni gjithmonë shpejt. Farëdo që të bëni për t’iu përgjigjur një kafshimi ose një përpjekje për të kafshuar, sigurohuni që të ndodhë menjëherë. Kali duhet të dijë se dënimi është i lidhur me kafshimin e tij. Nëse mendoni se e shihni duke ardhur, se ai po lëviz për t'ju kafshuar, shkoni përpara dhe veproni para. [15]
 • Kjo gjithashtu do të thotë të përgjigjeni herët në jetën e kalit tuaj. Koleksionet e rinj thithin sepse nuk dinë gjithmonë më mirë. Nëse kali juaj ju jep pak tymosje, përgjigjuni si të dëshironi nëse do të ishte një kafshim i plotë. Kjo mund të ndihmojë në parandalimin e zakoneve të këqija për t'u përkeqësuar ndërsa kali juaj plaket. Asnjëherë nuk është shumë shpejt ta lini kalin tuaj të dijë se çfarë nuk është i përshtatshëm, në mënyrë që ai të kuptojë mënyrën e duhur për të vepruar.
Kali im është i rrezikshëm dhe mund të duhet të rrëzohet. Ne mendojmë se ajo ka pasur një të kaluar të keqe pasi vinte nga një tregtar. A mund të ndihmojë dikush?
Ka shumë të ngjarë që ajo duhet të fillojë në trajnimin e saj. Kali nuk është i rrezikshëm, njerëzit i bëjnë ato në këtë mënyrë, por ai mund të ndryshojë.
Unë kam një mini poni të ri i cili kafshon dhe rears. Si mund ta stërvit atë? Mund të them se ai është goditur më parë, ai gjithmonë largohet nga unë.
Ajo që bëj mund të mos funksionojë për disa kuaj, megjithatë ka funksionuar për mua. Sapo ai shkon për të kafshuar ose mbrapa, jepni një tërheqje të lehtë në avantazh për ta bërë atë të ndalojë, pastaj mbrojeni atë, vetëm mbrapa linjat e drejta, linjat anësore, gërshetimin brenda dhe jashtë pemëve, vetëm përsëri për 30 sek në një minutë , atëherë kthehuni përsëri në atë që jeni përpjekur të bëni. Pas një kohe, ai do të mësojë të merret vetëm me të. Një pengesë me litar me 4 nyje mbi të mund të jetë me të vërtetë e dobishme, veçanërisht kur mbështet një kalë kokëfortë.
Pse kali im ndjek menjëherë pas meje dhe ndalon të ecë kur ndalem?
Kali juaj ju sheh si udhëheqës. Ai është duke pritur për udhëzime kur të ndalet.
Si mund ta ndaloj kalin tim të mos jetë agresiv?
Ju duhet të vendoseni veten si udhëheqësi i kalit tuaj. Nëse ai është duke qenë agresiv, ai me shumë mundësi nuk ju beson plotësisht dhe dëshiron të jetë dominues. Nëse kali juaj bën një lëvizje agresive, qortojeni menjëherë me një tërheqje të mprehtë në ndalesën e tij dhe me një zë të thellë. Jetë i sigurt dhe i sigurt. Ju mund të dëshironi të shikoni për të marrë një trainer.
Farë mund të bëj nëse kali im nuk ka dëshirë të jetë ujdisur?
Filloni të vogël - përparoni dhe tërhiqeni dhe shpërblejeni çdo pranim. Kontrolloni nëse jeni duke përdorur furçën e saktë, duke u siguruar që të jetë i butë, ose të merrni parasysh një leckë kaktusi. Kontrolloni lëkurën për shenjat e acarimit ose parazitëve.
Farë duhet të bëj kur kali im lëviz trupin e tij drejt meje kur e dhëndërroj? Dhe gjithashtu, si ta ndaloj kalin tim të qëndrojë akoma kur të hipem për të hipur? Ai sapo fillon të ecë kur unë jam në krah të tij gati për të vazhduar më tej.
Së pari, duhet të veproni shpejt. Ju gjithmonë mund të rregulloni strijat tuaja pasi të jeni gati. Merrni në bllokun e montimit dhe nëse ai lëviz larg, kapeni atë në pjesën e tij të faqes dhe çojeni atë në një rreth të vogël rreth bllokut të montimit derisa të jetë aty ku ishte fillimisht. Ai do të mësojë se mosrespektimi nga ju thjesht do të çojë në më shumë punë. Vazhdoni të bëni atë derisa të dëgjojë.
A do të mërzitet kali nëse e rrëmbej në hundë?
Ata mund të, kështu që ju mund të dëshironi ta bëni këtë me kujdes. Ju gjithashtu mund të dëshironi të rishqyrtoni duke përdorur këtë metodë me një kal që dihet se është agresiv.
Pse kali im vazhdon të kafshojë edhe pse e godita kur e bën?
Stop duke e goditur atë. Sjellja juaj ndoshta po e bën kalin tuaj më agresiv ndaj jush.
Kali im është një kalë garash 18-vjeçar, dhe ka një zakon të keq të kafshojë dhe shkelm në stallë. Si mund ta ndaloj atë të bëjë këtë?
Mund të ishte mërzitje. Vendosni një top Jolly në stendën e tij ose disa lodra të tjera që ai të luante.
Kali im nuk bën asgjë, por nuk më kafshon kur përpiqem ta përkëdhel. E rrah dhe i them që të ndalet. Ai gjithashtu tërhiqet kur mërzitet me të gjitha urdhërat e mia. Cfare duhet te bej?
Ju mund të përdorni metodën e afrimit dhe tërheqjes për ta kërkuar atë. Bëni një hap drejt tij dhe mbështetur, duke lëvizur pak më shumë kur të pushojë. Atëherë, kthehu atje ku e ke nisur dhe shko prapë, duke arritur ngadalë drejt tij. Përfundimisht, mbani kontakte më të gjata dhe më të gjata me të. Kali juaj mund të frikësohet nga ju, kështu që ju duhet të fitoni besimin e tij. Ndonjëherë kafshimi i kuajve nuk vjen nga përpjekja për të qenë dominues, por përkundrazi nga mbrojtja e tyre.
Si mund ta ndaloj një kalë të jetë agresiv ndaj kuajve të tjerë?
Farë mund të bëj kali akoma më kafshon?
Farë duhet të bëj kur kali im lëshohet jashtë dhe qëndron larg?
Farë duhet të bëj nëse kali im vazhdon të më kafshojë?
Jini në përputhje me dënimet tuaja. Kuaj e njohin mbizotërimin përmes dënimeve të shpejta dhe të përshtatshme. Nëse e teproni dhe lëndoni kalin, ai do të frikësohet prej jush.
Disa kuaj janë natyrisht më të shqetësuar dhe do të provojnë rregullisht kufijtë tuaj. Mos lejoni që të zemëroheni dhe zemëroheni. Njoftoni se kjo është pjesë e procesit të pjekurisë së kafshëve.
Nëse akoma keni probleme që kalit të ndalojë kafshimin, konsideroni të flisni me një veteriner ose trainer më me përvojë.
Kuaj janë të gjithë të ndryshëm dhe reagojnë ndaj ndëshkimit në mënyra të ndryshme. Ajo që funksionon në një kalë nuk do të funksionojë domosdoshmërisht te një tjetër.
Qëndro i sigurt në çdo kohë. Vishni një helmetë, kështu që nëse kali kafshon, nuk ju dëmton kokën. Vishni këpucë dhe veshje mbrojtëse, kështu që nëse kali kafshon krahun tuaj, ai do të marrë një gojë veshje më shumë se sa ju.
asopazco.net © 2020