Si të krijoni një Arena Dressage

Ju mund të keni nevojë për të vendosur një arenë veshje për një shfaqje, ose ndoshta ju keni kuaj në oborrin e shtëpisë tuaj dhe doni të bëni një unazë për praktikimin e veshjeve. Sido që të jetë, vendosja e një arene të veshjes kërkon matje të saktë dhe vëmendje ndaj detajeve.

Zgjedhja e një vendi për arenën tuaj

Zgjedhja e një vendi për arenën tuaj
Sigurohuni që hapësira juaj të jetë madhësia e duhur. Para se të vendosni arenën, do të duhet të siguroheni që të keni një vend mjaft të madh për arenën. Një arenë standarde e veshjes është 20 metra nga 60 metra (ose rreth 66 metra me 197 metra). Një arenë e shkurtër e veshjeve është 20 metra nga 40 metra (ose rreth 66 këmbë me 132 metra). [1] Gjeni një hapësirë ​​ku do të keni 1-2 metra (rreth 3 deri në 6 këmbë) tampon rreth pjesës së jashtme të arenës. [2]
 • Një arenë me madhësi standarde ose më të madhe (100x200 ft) do t'ju japë hapësirë ​​për një kurs të kërcimit të plotë dhe për kalorësit e përparuar të praktikojnë garazhe më të gjata me më shumë hapësirë.
Zgjedhja e një vendi për arenën tuaj
Sigurohuni që arena të ketë kullimin e duhur. Nëse arena juaj është e thatë, gjithmonë mund ta ujisni. Sidoqoftë, nëse arena juaj ka kullim të keq, do të shpenzoni shumë kohë dhe para për të siguruar kullimin e duhur. Mund të jetë gjithashtu një rrezik - nëse arena juaj nuk thahet mirë, baza do të jetë shumë e lodhur për të hipur pa rrezikuar lëndimin. Vendosni arenën tuaj në një pikë të lartë në pronën tuaj. Do të bëjë një ndryshim të madh! [3]
Zgjedhja e një vendi për arenën tuaj
Gjeni një vend që gjyqtari të ulet. Nëse po planifikoni të përdorni unazën për qëllime shfaqjeje, do të duhet të siguroheni që ka një vend ku të vendosni tryezën e gjyqtarit. Mundohuni të gjeni një vend ku dielli nuk do të jetë në sytë e gjykatësit gjatë shfaqjeve të mëngjesit të hershëm dhe ku gjyqtari mund të shohë të gjitha pjesët e arenës. Në mënyrë tipike, gjyqtari do të ulet në njërën nga "anët e gjata" të arenës.
Zgjedhja e një vendi për arenën tuaj
Pastroni çdo mbeturinë në zonë. Shëtisni zonën që keni zgjedhur për arenën tuaj. Shikoni për shkëmbinj të mëdhenj, mbeturina ose çfarëdo pabarazie në këmbë që mund të ndikojë në matjen tuaj të zonës ose të bëjë që një kal të udhëtojë ose të spërkasë.
Vlerësoni rrethinat. A ka pemë që mund të hedhin degë në arenë? A ka ndonjë gjë aty pranë që mund të binte dhe të përplasi kuaj? A ka ndonjë gjë që mund të thahet ose të lahet në arenë gjatë një stuhie? Konsideroni me kujdes zonën përreth vendndodhjes tuaj për të përjashtuar rreziqet e mundshme.

Matja e Arenës Tuaj

Matja e Arenës Tuaj
Bëni një kënd të duhur. Reallyshtë me të vërtetë e rëndësishme që të keni një kënd të saktë të duhur për arenën tuaj të veshjeve, sepse arena juaj do të jetë drejtkëndëshe. Në mënyrë që të bëni një drejtkëndësh, duhet të bëni një kënd të drejtë të përsosur në tokë, për perimetrin për drejtkëndëshin. Për ta bërë këtë, duhet të bëni një trekëndësh 3-4-5. Nga Teorema e Pitagorës, nëse anët e një trekëndëshi janë në raportin 3: 4: 5 (ose 6: 8: 10, etj.), Atëherë këndi i formuar nga palët "3" dhe "4" duhet të jetë saktësisht 90 gradë.
 • Vendosni një kunj në tokë. Kjo do të jetë një pjesë e këndit të arenës tuaj të veshjeve.
 • Vendosni dy kunje në atë që duket si një kënd i duhur. Me shiritin tuaj matës, matni një distancë prej rreth 3 metra, në mënyrë të përkryer në përputhje me kunjin. Shënoni vendin e 3 këmbëve në tokë.
 • Bëni të njëjtën gjë me shenjën e 4 këmbëve në anën tjetër të këndit të duhur. Matni nga shënuesi 3 këmbë në shënuesin e 4 këmbëve. Duhet të jetë saktësisht 5 metra. Nëse nuk është, rregulloni aksionet në mënyrë që shenjat e 3 këmbëve dhe 4 këmbëve të jenë saktësisht 5 metra larg nga njëri-tjetri.
Matja e Arenës Tuaj
Shënoni anën e gjatë. Ana e gjatë e arenës tuaj do të jetë ose 40 metra ose 60 metra, në varësi të madhësisë së arenës që dëshironi dhe / ose keni nevojë. Nëse jeni duke përdorur unazën për qëllime më të avancuara (konkurrencë të nivelit më të lartë) ose dëshironi madhësinë standarde të arenës, duhet të shënoni 60 metra. Nëse nuk keni hapësirë ​​për arenën e madhësisë standarde ose planifikoni të përdorni arenën tuaj më rastësisht, mund të shënoni 40 metra. Pyesni trainerin tuaj cili është më i mirë për ju. Përdorni kasetë të anketuesit ose një rrotë matëse për të shënuar këtë distancë nga kunji i parë që keni përdorur për të krijuar këndin tuaj të duhur. Vendosni një pjesë tjetër të interesit për të nënshkruar këtë distancë. [4] Lidhni tela midis dy kunjeve dhe matni distancën përsëri, për të qenë të sigurt.
Matja e Arenës Tuaj
Shënoni anën e shkurtër. Ana e shkurtër e arenës suaj do të jetë e gjatë 20 metra, pa marrë parasysh sa madhësi të unazës që po ndërtoni. Shënoni 20 metra me shiritin e gjeometrit ose një timon matës dhe vendosni një pjesë tjetër të tokës atje. [5] Lidhni tela midis dy kunjeve dhe matni distancën përsëri, për të qenë të sigurt.
Matja e Arenës Tuaj
Përsëriteni këtë proces për anët e tjera të gjata dhe të shkurtra. Tani duhet të përdorni dy aksionet e tjera si qoshet fillestare dhe të matni përsëri këndet e drejta. Ju gjithashtu duhet të lidhni ende tela rreth çdo kunji dhe të rivlerësoni distancat për t'u siguruar që ato janë të sakta.

Vendosja e rrethimit

Vendosja e rrethimit
Mblidhni materialet tuaja. Ju mund të bëni një arenë të veshjeve nga shumë materiale të ndryshme, por me siguri dëshironi të blini skermë në internet nga një shitës me pakicë specialiteti ose ta porosisni atë përmes një dyqani me dyqane. Nëse nuk doni të shpenzoni kaq shumë para, mund të përdorni një gardh të shkurtër prej druri me kosto të ulët. Arenat e veshjeve zakonisht nuk janë më të larta se një këmbë apo më shumë.
Vendosja e rrethimit
Vendosni skermën përgjatë vijave që keni matur. Sigurohuni që rrethimi të jetë i drejtpërdrejtë dhe të vijë me vargun që keni lidhur rreth aksioneve. Sigurohuni që ka një portë ose një hapje, në mënyrë që kuajt të mund të hyjnë brenda dhe jashtë arenës. Kjo portë është tipike në njërën (ose nganjëherë të dy) anët e shkurtra.
Vendosja e rrethimit
Matni se ku do të shkojnë shkronjat. Ju do të duhet një letër në mes të secilës anë të shkurtër. Përdorni një kasetë matëse për të matur 10 metra, në mes të anës së shkurtër, dhe pastaj vendosni diçka atje për ta shënuar (si një shkëmb ose një kunj).
 • Tjetra, matni se ku do të shkojnë shkronjat e tjera. Në një arenë standarde, vendosni një shenjë 6 metra larg anës së shkurtër, pastaj një shenjë tjetër 12 metra larg asaj marke. Vendosni një shenjë tjetër 12 metra nga ajo markë, dhe pastaj një tjetër shenjë 12 metra nga ajo. Më në fund, vendosni një shenjë 6 metra larg nga ana tjetër e shkurtër. Në total ju do të keni 5 marka për shkronja.
 • Vendosni shenja në të njëjtat vende përgjatë anës tjetër të gjatë dhe gjithashtu përgjatë vijës qendrore. Pra, duhet të keni shënime për 17 shkronja të ndryshme në një arenë standarde.
 • Për një arenë më të vogël, procesi është i ngjashëm. Ende vendosni një shenjë në mes të secilës anë të shkurtër. Pastaj, shënoni një vend në anën e gjatë që është 6 metra nga ana e shkurtër. Pastaj vendosni një shënues tjetër 14 metra nga ai shënues, dhe pastaj një shënues tjetër 14 metra nga ai, duke zbritur në anën e gjatë (edhe ky duhet të jetë 6 metra nga ana tjetër e shkurtër). Në total duhet të ketë 3 shënues në atë anë të gjatë.
 • Vendosni shenja në të njëjtat vende përgjatë anës tjetër të gjatë dhe gjithashtu të gjatë vijën qendrore. Pra, duhet të keni 11 shkronja të ndryshme në një arenë të vogël.
Vendosja e rrethimit
Vendosni letrat. Letrat në një arenë të veshjeve, të cilat përdoren me qëllim të mësimit përmendësh dhe ekzekutimit të modeleve, janë gjithmonë në një model specifik. Ato janë gjithashtu të ndryshme për arenat standarde dhe arenat e vogla. Vendosja e letrave tuaja në rendin e duhur është shumë e rëndësishme. Do t'ju duhen për të praktikuar dhe memorizuar modelet tuaja, gjë që do t'ju japë besim kur shkoni në një shfaqje me letra të rregulluara në mënyrë të ngjashme.
 • Mënyra më e lehtë për të vendosur letrat e veshjeve është të shikoni një diagram të madhësisë së arenës që dëshironi. Këto diagrame janë në dispozicion lehtësisht në internet.
 • Shkronjat për një arenë standarde të veshjes janë në model, nëse po filloni në anën e shkurtër dhe lëvizni në drejtim të akrepave të sahatit, A (në anën e shkurtër), K, V, E, S, H (të gjitha në anën e gjatë) , C (në anën e shkurtër), M, R, B, P, F (të gjitha në anën e gjatë). Pastaj, në vijën qendrore, duke u larguar nga A, gjenden D, L, X, I, G. [6] X Burimi i hulumtimit
 • Letrat dhe vendosja janë pak më ndryshe për një arenë të vogël. Duke shkuar në të djathtë, përsëri duhet të vendosni A në mes të anës së shkurtër, pastaj K, E, H (të gjithë në anën e gjatë), C (në mes të anës tjetër të shkurtër), pastaj M, B, F (të gjitha në anën e gjatë), dhe pastaj, duke shkuar në vijën qendrore nga A, D, X, dhe G. [7] X Burimi i Kërkimit
Sa larg skajit të arenës duhet të jetë qëndrimi i gjykatësit?
Qëndrimi i gjykatësit nuk duhet të jetë larg nga arena. Gjykatësi duhet të jetë në gjendje të shohë qartë të gjithë arenën.
Nëse kam një gardh më të lartë (d.m.th. për të mbajtur jashtë aksioneve), a duhet të lejoj që zona të jetë ndonjë më e madhe se 20x 60m?
Për një arenë të vogël të veshjeve, është mirë. Nëse është vetëm për të praktikuar që do të funksiononte, por për shfaqjet e kalit me siguri do të dëshironit të investonit në një unazë më të madhe hipur dhe në një unazë fustanesh me letra për pjesën e jashtme të arenës.
A duhet që gardhi të jetë shkrimi?
Disa kuaj do të respektojnë çdo gardh, por disa mund të përpiqen të shpëtojnë. Në varësi të kalit tuaj, ju mund të merrni një gardh elektrik të thjeshtë për t'u vendosur; kjo lehtë mund të merret poshtë dhe zhvendoset. Nëse kali juaj është një artist shpëtimi, mund t'ju duhet një gardh i përhershëm, prej druri me tel elektrik brenda.
Sa larg duhet të jetë A?
A duhet të jetë në mes të njërës nga anët e shkurtra.
Vendosni me trainerin tuaj dhe / ose hambar paraprakisht nëse doni një arenë standarde ose një arenë të vogël.
Shkoni dhe vizitoni sa më shumë gjykata të veshjeve, pasi të keni mundësi të ndërtoni vetë. Shikoni se si i kanë ngritur hambarët e tjerë. Vini re tiparet që ju pëlqen dhe mund të dëshironi t'i përfshini në tuaj.
Merrni kohën tuaj duke matur. Të kesh një arenë të saktë është jashtëzakonisht e rëndësishme.
Konsideroni të shtoni një tarracë për të dalë jashtë dhe për të mbrojtur zonën kur bie shi, duke e mbajtur të thatë. Kjo do të zgjasë përdorueshmërinë e arenës suaj.
Kini kujdes duke ngritur copa të rënda rrethimi. Nëse nuk jeni aq të fortë sa ta bëni këtë, pyesni dikë tjetër që t'ju ndihmojë.
asopazco.net © 2020