Si të dini nëse qeni juaj po ëndërron

A keni menduar ndonjëherë nëse qentë mund të ëndërrojnë? A e keni shikuar ndonjëherë qenin tuaj kur ishte duke fjetur, duke pyetur veten nëse po ndiqte diçka? Shtë interesante që aktivitetet e trurit të një qeni të gjumit dhe të njeriut që fle është shumë e ngjashme, [1] duke e bërë të arsyeshme të besosh se qenët në të vërtetë bëjnë ëndërr. Edhe pse qeni juaj nuk mund t'ju tregojë me fjalë atë që ai ëndërron, ju mund të vëzhgoni gjuhën e trupit të tij për të kuptuar më mirë ëndrrat e tij.

Mësoni gjuhën e trupit 'ëndërr' të qenit tuaj

Mësoni gjuhën e trupit 'ëndërr' të qenit tuaj
Mësoni fazat e ndryshme të gjumit. Ashtu si njerëzit, qentë kanë faza të ndryshme të gjumit: gjumi me valë të shkurtër (SWS) dhe lëvizja e shpejtë e syve (REM). [2] REM konsiderohet të jetë "gjumi i trupit", kur trupi është i qetë, por mendja është shumë aktive. [3] Qentë ëndërrojnë gjatë REM. [4]
 • SWS njihet si "gjumi i mendjes", kur aktivitetet e trurit janë ulur, por toni i muskujve është ende i pranishëm. [5] X Burimi i hulumtimit
 • Do të ishte disi e vështirë të zgjohesh qenin tuaj gjatë fazës REM të gjumit, [6] X Burimi i Kërkimit, por ai me siguri do të zgjohej më lehtë gjatë SHS. [7] X Burimi i hulumtimit
Mësoni gjuhën e trupit 'ëndërr' të qenit tuaj
Vëzhgoni lëvizjet e syve të qenit tuaj. Qentë kanë tendencë të fillojnë të ëndërrojnë rreth 20 minuta pasi të bien në gjumë. [8] Lëvizja e shpejtë e syve është një nga shenjat më të dukshme që qeni juaj po ëndërron. Nëse shikoni mjaft nga afër, mund të jeni në gjendje të shihni sytë e qenit tuaj duke lëvizur nën qepallat e tij. Kjo lëvizje është për shkak të qenit tuaj në të vërtetë duke parë imazhet e tij të ëndrrave sikur të ishin duke ndodhur në jetën reale. [9]
 • Sytë e qenit tuaj mund të jenë plotësisht ose pjesërisht të mbyllura kur ai është duke ëndërruar.
Mësoni gjuhën e trupit 'ëndërr' të qenit tuaj
Shikoni lëvizjet e trupit të qenit tuaj. Shtë e natyrshme, qentë ëndërrojnë për aktivitete tipike të qenve (p.sh. vrapimi, gërmimi i një vrimë dhe luftimi me një hajdut imagjinar). [10] [11] Lëvizjet e trupit të tij kur ai është duke ëndërruar ka të ngjarë të pasqyrojnë atë që po ndodh në ëndrrën e tij. Për shembull, nëse ai është duke vrapuar dhe / ose duke ndjekur diçka në ëndërr, me siguri do t'i shihni të gjitha këmbët e tij duke lëvizur.
 • Lëvizjet e qenit tuaj ka të ngjarë të jenë të buta dhe të ndërprera kur ai është duke ëndërruar, edhe nëse ai po 'vrapon'.
 • Qeni juaj gjithashtu mund të ketë kërcitje të muskujve të rastit gjatë ëndrrës së tij. Këto kërcitje do të duken të paqarta dhe nuk do të zgjasin shumë. Ai shpejt do të bjerë përsëri në një gjendje më të qetë. [12] X Burimi i hulumtimit
 • Edhe pse qeni juaj mund të lëvizë herë pas here ndërsa ai është duke ëndërruar, qëndrimi i tij i përgjithshëm i trupit do të sugjerojë që ai është i qetë dhe në paqe.
Mësoni gjuhën e trupit 'ëndërr' të qenit tuaj
Dëgjoni vokalizimet e qenit tuaj. Qeni juaj mund të fillojë të bëjë zhurma të ndryshme kur ai është duke ëndërruar. Për shembull, ai mund të leh, të shajë ose të qajë, në varësi të asaj që po ëndërron. Zakonisht, këto vokalizime do të jenë të shkurtra dhe të rralla, [13] dhe nuk do ta zgjojë atë nga ëndrra e tij.
 • Qeni juaj gjithashtu mund të marrë frymë ndryshe gjatë një ëndrre. Për shembull, ai mund të fillojë të marrë frymë me shpejtësi ose të ketë periudha të shkurtra kur të mbajë frymën. [14] X Burimi i hulumtimit
 • Fryma e qenit tuaj mund të bëhet gjithashtu e cekët. [15] X Burimi i hulumtimit

Të dish se çfarë të bësh kur Qeni juaj po ëndërron

Të dish se çfarë të bësh kur Qeni juaj po ëndërron
Mos u zgjoni qenin tuaj kur ai është duke ëndërruar. Sa më shumë që vlerësoni të keni gjumë të pandërprerë, qeni juaj do të vlerësonte gjithashtu nëse nuk do ta zgjonit. Ngjashëm me ëndrrat njerëzore, ëndrrat e qenit tuaj funksionojnë të përpunojnë dhe riorganizojnë atë që bëri gjatë ditës. [16] Duke lejuar qenin tuaj të fle dhe ëndërrojë pandërprerë, truri i tij do të jetë më i aftë të përpunojë informacionin.
 • Një thënie e dobishme për të kujtuar kur qeni juaj është duke ëndërruar është "Qentë e gjumit le të gënjejnë." [17] X Burimi i hulumtimit
 • Ju mund të keni nevojë të zgjoheni atë nëse ai duket sikur ai ka një ëndërr të keqe ose makth (p.sh., vokale me zë të shqetësuar). Nëse ky është rasti, thirrni butësisht emrin e tij (pa e prekur) për ta zgjuar. Kur është zgjuar, bisedoni me të me një zë sigurues për ta ndihmuar atë të qetësohet. [18] X Burimi i hulumtimit
Të dish se çfarë të bësh kur Qeni juaj po ëndërron
Mos e prekni qenin tuaj kur ai është duke ëndërruar. Në varësi të asaj për të cilën ëndërron qeni juaj, ai mund të jetë në një gjendje relativisht aktive kur fle. Nëse përpiqeni ta zgjoni atë duke e prekur atë, ai mund të reagojë në mënyrë mbrojtëse dhe të përpiqet t'ju gërvishtë ose kafshojë. [19]
Të dish se çfarë të bësh kur Qeni juaj po ëndërron
Mësoni se si duket një konfiskim. Në shikim të parë, lëvizjet dhe vokalizimet e qenit tuaj gjatë një ëndrre mund të duken shqetësuese, dhe ju mund të pyesni veten nëse ai është duke marrë një konfiskim. Njohja se si duket një konfiskim do t'ju ndihmojë të përcaktoni nëse qeni juaj po merr një konfiskim apo thjesht po keni një ëndërr shumë aktive. Për shembull, nëse qeni juaj po merr një konfiskim, trupi i tij do të bëhet i ngurtë dhe ai mund të fillojë të dridhet shumë ose të ketë aktivitet të dhunshëm të muskujve. [20]
 • Gjatë një konfiskimi, qeni juaj mund të fillojë të përkëdhel tepër dhe mund të vjellë, urinojë ose defektojë.
 • Nëse qeni juaj ka një konfiskim, sytë e tij mund të jenë të hapura, por kanë një vështrim të zbrazët. Ai gjithashtu mund të fillojë të ketë vokale me zë të lartë, të pavullnetshëm (rënkime, ulërima, ulërima). Këto vokale mund të jenë shumë shqetësuese për ju, por nuk janë shenja dhimbjeje dhe shqetësimi.
 • Për dallim nga një ëndërr, qeni juaj ka të ngjarë të humbasë vetëdijen nëse ai është duke marrë një konfiskim. Për shkak të kësaj, ai nuk do t'ju përgjigjej nëse e quanin emrin e tij.
 • Nëse qeni juaj ka pasur një konfiskim, ai do të ishte shumë i çorientuar dhe i hutuar pasi të rimarrë vetëdijen. Kjo është e ndryshme nga një ëndërr, nga e cila qeni juaj do të zgjohej nga ajo dhe nuk do të ndjehej i çorientuar.
 • Nëse qeni juaj ka një konfiskim, qëndroni të qetë dhe qëndroni larg nga koka dhe goja. Pastroni çdo send, siç është mobilja, në të cilën ai mund të dëmtonte veten. Edhe pse mund të jetë i pavetëdijshëm, bisedoni me të me një zë qetësues derisa të marrë fund konfiskimi. Kur konfiskimi përfundon, ftoheni atë me një tifoz dhe thirreni veterinerin tuaj. [21] X Burimi i hulumtimit
 • Konfiskimet kërkojnë kujdes të menjëhershëm mjekësor.
Si e dini nëse qeni juaj po bën konfiskim?
Konfiskimet tregojnë simptoma si: humbja e vetëdijes, rrëzimi në tokë, rënia në anë e gjymtyrëve, gjymtyrët, lëkundjet, dridhjet, kërcitjet, ngurtësimi i gjymtyrëve dhe muskujve, dremitja ose shkumja në gojë, dhe përtypja dhe përtypja e gjuhës. Ata shpesh do të defektojnë ose urinojnë gjatë një konfiskimi.
Si e dini nëse qeni juaj po bën konfiskim?
Konfiskimet tregojnë simptoma si: humbja e vetëdijes, rrëzimi në tokë, rënia në anë e gjymtyrëve, gjymtyrët, lëkundjet, dridhjet, kërcitjet, ngurtësimi ose gjymtyrët dhe muskujt, dremitja ose shkumja në gojë dhe përtypja e gjuhës. Ata shpesh do të defektojnë ose urinojnë gjatë një konfiskimi.
Whatfarë ëndërrojnë qentë?
Dndërrimi është një mënyrë për të përpunuar pamjet, tingujt dhe përvojat me të cilat qen hasur gjatë ditës. Ne nuk mund të dimë me siguri, por duket se ka mundësi që qentë ëndërrojnë për gjëra të qenve, të tilla si ndjekja e një topi, lehja ndaj ndërhyrës, apo edhe gjiri i nënës së tyre.
Unë nuk i marr sendet e konfiskimit. Ju lutemi a mund të sqaroni?
Ndonjëherë një qen që ka një ëndërr veçanërisht tërheqëse që përfshin ndjekje mund të duket paksa si një qen që ka një konfiskim. Ndërsa një qen që ka një ëndërr nuk është asgjë për t'u shqetësuar, nëse qeni juaj ka një konfiskim atëherë më pas, ai duhet të shohë një veteriner. Në të dy rastet (qoftë një ëndërr apo konfiskim) mos u zgjoni ose shqetësoni qenin. Nëse nuk jeni i sigurt se cila është ajo, atëherë videojeni ngjarjen në smartphone tuaj dhe tregojeni atë në veteriner.
Si e dini nëse qeni juaj po bën një ëndërr të keqe?
Kërkoni për shenja shqetësimi në gjuhën e trupit të tyre dhe nëse ato duken të shqetësuar apo jo. Qentë mund të kenë ëndrra të këndshme ose të këqija ashtu si njerëzit.
A mendohet të zgjoni një qen ëndërrimtar?
Jo, lërini të flenë. Qentë kanë modele të ngjashme të gjumit me njerëzit dhe ëndrra është një pjesë normale se si ata përpunojnë atë që ndodhi gjatë ditës.
Qeni im ka një ëndërr të keqe ose një konfiskim?
Dreamsndrrat e këqija kanë tendencë të përfshijnë lehjen, gjelbërimin ose ndryshimet e shprehjes së fytyrës. Trupi i qenit do të jetë më i qetë, me lëvizjen e putrave. Sidoqoftë, një konfiskim është më i përgjithësuar me të gjithë muskujt e tensionuar.
Si e dini nëse qeni juaj po bën konfiskim?
Konfiskimet janë mjaft të veçantë dhe, pasi të shihen, nuk harrohen kurrë. Ata janë shumë më të dhunshëm sesa një ëndërr e keqe. Nëse jeni në dyshim, videon episodin dhe tregojeni atë në një veteriner.
Si mund të them nëse qeni im po bën një makth?
Nëse qeni juaj po rritet, qan, po bën zhurmë të shqetësuar, ulëritës, ose thjesht shfaqet i shqetësuar në gjumin e tij, është e sigurt të supozoni se qeni juaj po bën një makth.
A duhet ta zgjoj qenin tim nëse ajo ka një makth?
Po, duke e thirrur emrin e saj me një ton të butë (mos e prekni, pasi kjo mund ta befasojë). Kur është zgjuar, bisedoni butësisht me të me një zë sigurues dhe përkëdheleni butësisht.
Këlyshët kanë tendencë të ëndërrojnë më shumë se qentë e rritur, me gjasë sepse kanë më shumë përvoja të reja dhe kanë më shumë informacion për të përpunuar rreth mjedisit të tyre të ri. [22]
Për arsye të panjohura, qentë e vegjël janë zbuluar se ëndërrojnë më shumë sesa qen më të mëdhenj. [23]
Konfiskimet janë një çrregullim serioz mjekësor. Nëse mendoni se qeni juaj ka konfiskime, çojeni menjëherë te një veteriner tuaj për një ekzaminim të plotë mjekësor.
asopazco.net © 2020