Si ta mbani një ngrohtë lepuri

Në muajt e dimrit, është e rëndësishme të mbani lepurin tuaj të sigurt dhe të ngrohtë. Moti i ftohtë mund të çojë në probleme shëndetësore si ftohja dhe infeksione të frymëmarrjes. Ju duhet të përpiqeni të krijoni një mjedis të ngrohtë për lepurin tuaj dhe të siguroheni që ai të marrë ujë të mjaftueshëm dhe stërvitje. Merrni masa paraprake, si shmangia e batanijave elektronike, për të parandaluar dëmtimet dhe aksidentet.

Krijimi i një ambienti të ngrohtë

Krijimi i një ambienti të ngrohtë
Bëni rregullime në pjesën e lepurit tuaj. Gjatë muajve të dimrit, lepuri juaj do të duhet të qëndrojë i ngrohtë. Ju do të duhet të bëni rregullime të caktuara në kasollen e tij për t'u siguruar që është mikpritës për lepurin tuaj.
 • Nëse është e mundur, rregullimi më i lehtë që mund të bëni është thjesht lëvizja e çelsave diku më të ngrohtë. Nëse mund ta sjellni brenda ose brenda një garazhi të ndezur, kjo është ideale. [1] X Burimi i hulumtimit
 • Kontrolloni për të gjitha boshllëqet në murin e kapakut. Nuk është e pazakontë që shiu dhe kushtet e tjera të motit të veshin një pjesë të madhe. Druri gjithashtu mund të jetë i vjetër dhe kalbës. Nëse shihni ndonjë dëmtim, aplikoni veshjen mbrojtëse të drurit pa lepuri. Ju gjithashtu mund të vijë pjesë e gazetës me gazetën për të mbajtur ajrin e ftohtë nga hyrjet. X Burimi i hulumtimit
 • Nëse kapaku juaj i lepujve ka dyer rrjetë, mbulojini ato në mbështjellës të pastër plastik. Kjo do të lejojë që lepuri juaj të shohë nëpër dyert e pjesës, ndërsa parandalon hyrjen e ajrit. Sidoqoftë, lini një hendek të vogël drejt fundit për ventilimin e duhur. [3] X Burimi i hulumtimit
Krijimi i një ambienti të ngrohtë
Izoloni grilën. Ju dëshironi të izoloni pjesën e lepurit tuaj gjatë dimrit. Për ta bërë këtë, vendosni fletët e gazetës dhe një batanije të ngrohtë në çati. Pastaj, mbuloni në një pëlhurë të hapur në natyrë. Jo vetëm që kjo kurthe do të nxehet dhe do ta mbajë çorapin siç duhet të ngrohtë, por do të parandalojë që bora ose shiu të bjerë në lepujt tuaj. [4]
Krijimi i një ambienti të ngrohtë
Siguroni një shtrat të ngrohtë. Lepujt kanë nevojë për shtretër të ngrohtë gjatë gjithë vitit, por veçanërisht në dimër. Duhet të ketë një lloj kuti në kasollen tuaj të lepurit me një vrimë hyrëse lepuri mund të ngjitet brenda dhe jashtë. Ju mund të blini një shtrat lepuri në një dyqan manar ose në internet. Mund të bëni vetë nga një kuti kartoni.
 • Gjatë dimrit, rreshtoni dyshemetë dhe muret e shtratit të një lepuri me gazetë. Kjo do të ndihmojë në izolimin e shtratit dhe mbajtjen e lepurit tuaj të ngrohtë. [5] X Burimi i hulumtimit
 • Vendosni shumë materiale të shtratit në zonën e gjumit. Ju mund të përdorni sanë pa pluhur si shtratin e gjumit. Shmangni t’i jepni lepurit tuaj një batanije në shtratin e tij. Lepujt mund të përtypin batanije, të cilat mund të shkaktojnë bllokim të zorrëve.
Krijimi i një ambienti të ngrohtë
Shtoni kashtë. Kur bëhet fjalë për mbajtjen e ngrohtë të lepujve, kashta është një nga materialet më të mira. Vendosni kashtë në të gjithë kafazin. Paketoni kashtë në buzë të kasolles, duke shtuar izolim dhe vendosni pak kashtë brenda zonës së gjumit të lepurit. Sigurohuni që të ndryshoni kashtë çdo disa ditë. Lepujt mund të urinojnë në kashtë dhe ju nuk dëshironi që lepuri juaj të flejë në një material të lagur. [6]

Kujdesi për lepujt tuaj

Kujdesi për lepujt tuaj
Sigurohuni që shishet e ujit dhe enët nuk ngrihen. Në muajt e dimrit, tasat me ujë dhe enët me ujë mund të ngrijnë potencialisht. Kjo do ta lërë lepurin tuaj pa ujë, për të cilin ai ka nevojë edhe në dimër.
 • Kontrolloni shishet e ujit dhe taset disa herë në ditë. Nëse ngrijnë, zëvendësoni menjëherë. [7] X Burimi i hulumtimit
 • Izolimi i shisheve të ujit mund të zvogëlojë rrezikun e ngrirjes së tyre. Ju mund të mbështillni një shishe uji në një peshqir të vjetër. Ju gjithashtu mund të blini shishe uji të dizajnuar për përdorim dimëror, të cilat vijnë të mbështjella me materiale që i mbajnë të ngrohta. [8] X Burimi i hulumtimit
 • Sigurohuni që të keni shumë shishe rezervë të dobishëm. Shishet plastike veçanërisht mund të plasariten gjatë muajve të dimrit. Ju nuk dëshironi që lepuri juaj të shkojë pa ujë në rast se prishet shishja e tij. [9] X Burimi i hulumtimit
Kujdesi për lepujt tuaj
Lepuj të thatë nëse luajnë në dëborë. Nëse lepujt tuaj ndonjëherë luajnë jashtë, ata mund të lagen në dëborë. Ju dëshironi të siguroheni që të thahen lepujt tuaj para se t'i vendosni përsëri në kasollen e tyre. Thani lepujt tuaj me një peshqir. Nëse janë akoma të lagura, lërini të ngrohen në ambiente të mbyllura. Lejoni që ata të thahen brenda shtëpisë natyrisht. Mos i vendosni nga një ngrohës që të thahen. [10]
Kujdesi për lepujt tuaj
Mbani lepujt në çifte. Nëse keni më shumë se një lepur, përpiquni t'i mbani ato në çifte gjatë dimrit. Kjo të dyja do të sigurojë shoqërizimin dhe do të ndihmojë në mbajtjen e lepurit tuaj të ngrohtë. Lepujt mund të ziejnë me njëri-tjetrin në muajt e dimrit për nxehtësi. [11]
 • Nëse nuk keni prezantuar lepuj, merrni pak kohë me procesin e prezantimit para dimrit. Mund të duhet pak kohë që lepujt të ndihen rehat me njëri-tjetrin. Bëni prezantimin e parë në hapësirë ​​neutrale, si një dhomë në shtëpinë tuaj. Lepujt janë territoriale dhe hedhja e tyre në një kafaz menjëherë mund të jetë një fatkeqësi. [12] X Burimi i hulumtimit
 • Paraqitni lepujt në rritje prej 20 minutash. Në rast të luftimit, ndani ato dhe pastaj provoni përsëri në një orë ose më shumë. Ju mund të përdorni një shishe uji për të shpërthyer luftimet. [13] X Burimi i hulumtimit
 • Mbajini lepujt tuaj në kontakt me sytë me njëri-tjetrin kur nuk bashkëveprojnë. Sapo të duken të qetë me njëri-tjetrin në një hapësirë ​​neutrale, mund të provoni t'i vendosni së bashku për periudha të shkurtra. Përfundimisht, ju duhet të jeni në gjendje të lëvizni lepujt tuaj në të njëjtin kafaz për një kohë të gjatë.
 • Disa lepuj thjesht nuk mund të mblidhen, madje edhe me përpjekjet tuaja më të mira. Nëse lepujt tuaj vazhdimisht luftojnë, është më mirë të mos i bëni kafaz bashkë. Nëse lepujt bëhen agresivë ose territorialë, ata mund të dëmtojnë njëri-tjetrin. [14] X Burimi i hulumtimit
Kujdesi për lepujt tuaj
Pastroni kafazin rregullisht gjatë muajve më të ftohtë. Ndërsa rritet më e ftohtë, sigurohuni që rregullisht pastroni kafazin e lepurit tuaj. Urina mund të shkaktojë që shtresa e shtratit, kashta dhe sanëja të lagështohen dhe madje edhe të ngrihen. Kjo mund të shkaktojë probleme shëndetësore nëse nuk trajtohen siç duhet. Hiqni çdo grumbull urinash nga kafazi i lepurit tuaj çdo ditë, duke i kushtuar vëmendje të veçantë zonës së tij të shtratit. [15]

Marrja e masave paraprake

Marrja e masave paraprake
Kini kujdes me batanijet e ndezur. Shumë dyqane të kafshëve shtëpiake shesin batanije të ndezur për t'i mbajtur lepujt ngrohtë gjatë dimrit. Nëse vendosni t’i përdorni këto, praktikoni kujdes ekstrem. Mos e lini lepurin tuaj të pa mbikëqyrur me një batanije elektronike. Ekziston rreziku i goditjes elektrike nëse një lepur përtyp nëpër litarë. Ata gjithashtu mund të shkaktojnë një zjarr potencialisht nëse lihet afër sanë, gazetë ose materiale të ndezshme. [16]
Marrja e masave paraprake
Mbani lepujt e foshnjës brenda. Temperatura e trupit të një lepuri për fëmijë duhet të jetë rreth 100 ° F (38 ° C). Shtë gati e pamundur të mbash një lepur për fëmijë të ngrohtë në mënyrë adekuate gjatë dimrit. Nëse keni foshnje, duhet t'i mbani brenda për sigurinë e tyre. [17]
 • 10 ditët e para të jetës së një lepuri janë veçanërisht të rëndësishme. Nëse temperatura është nën 50 gradë, është shumë e vështirë për një lepur për fëmijë të qëndrojë mjaftueshëm i ngrohtë për të mbijetuar. [18] X Burimi i hulumtimit
 • Shtë një ide e keqe të lejoni që lepujt të rriten gjatë dimrit. Sidoqoftë, nëse lepuri juaj përfundon të ketë fëmijë në muajt e dimrit, duhet të sillni nënën dhe foshnjat brenda shtëpisë. [19] X Burimi i hulumtimit
Marrja e masave paraprake
Sigurohuni që lepujt tuaj të ushtrojnë gjatë dimrit. Lepujt nuk hibernojnë në natyrë. Një periudhë pasiviteti për muajt e dimrit nuk është e natyrshme për ta. Prandaj, ju duhet të ndërmarrni hapa për t'u siguruar që lepujt tuaj të ushtrojnë ushtrime edhe në dimër.
 • Konsideroni sjelljen e lepujve tuaj për të luajtur. Kjo do të parandalojë që palltoja e tij të laget me dëborë. Nëse keni një dhomë të sigurt për lepuj në shtëpinë tuaj, sillni lepurin tuaj brenda shtëpisë disa herë në javë për ta lënë të vrapojë dhe të luajë. [20] X Burimi i hulumtimit
 • Sidoqoftë, kini kujdes që mos ta lini lepurin tuaj të kalojë shumë kohë brenda. Lepujt zhvillojnë pallto të trasha në dimër për t'i mbrojtur ato nga të ftohtit. Nëse lepurushja juaj në natyrë kalon shumë kohë brenda, ai mund të fillojë të humbasë pallton. Kjo e vë në rrezik për një sërë problemesh shëndetësore. [21] X Burimi i hulumtimit
Marrja e masave paraprake
Watch për shenja të problemeve shëndetësore. Me masat e duhura, lepuri juaj duhet të jetë i sigurt dhe i shëndetshëm gjatë muajve të dimrit. Sidoqoftë, ki kujdes për shenja të problemeve shëndetësore. Nëse lepuri juaj ka një problem të ftohtë ose të frymëmarrjes, ai duhet të vlerësohet nga një veteriner dhe të mbahet brenda. Shikoni për sa vijon:
 • Shkarkimi nga hunda
 • Shfaqja e papastërtisë rreth hundës
 • Shkarkim nga sytë
 • Frymëmarrja me zë të lartë [22] X Burimi i hulumtimit
Unë gjithmonë kam përdorur batanije në vend të qepave ose kashtave, sepse më është thënë që do të dëmtonte këmbët e tyre nëse ata zhvisheshin dhe ecnin rrotull nëpër rrobat e lagura ose kashtën. Si t’i mbaj bunat e mi të ngrohta atëherë?
Ju do të duhet të ndryshoni kashtë ose rripa në zonën e shtratit të lepujve tuaj çdo ditë në mënyrë që ata të qëndrojnë të pastër dhe të ngrohtë. Për sa kohë që ju e bëni këtë, ata duhet të jenë mirë.
Nëse lepuri im sëmuret gjatë dimrit, a duhet ta mbaj në shtëpi edhe pse mund të humbasë pallton e tij të dimrit?
Po, patjetër. Vetëm sigurohuni ta lyeni shpesh dhe sigurohuni që nuk ka topa lesh në gojën e tij.
Kam gjetur lepur nën përhapje të yews. Ai del në mëngjes dhe tërhiqet më vonë. Canfarë mund të bëj për të? Ne jemi duke marrë temperaturat e borës / ngrirjes.
I ftohti mund të jetë i rrezikshëm për të. Mundohuni ta tërheqni atë në një bartës të përkëdhelur ose në arkë me karota ose banane (ose të dyja) si karrem (por sigurohuni që të përdorni një sasi të vogël pasi shumë mund ta bëjë lepurin të sëmurë). Ju mund të lidhni një tel të gjatë në derën e transportuesit ose arkës dhe ta tërheqni mbyllur sapo ai të jetë brenda. Ju gjithashtu mund të përpiqeni të vendosni stilolapsa për të luajtur kone me tela rreth tij, kur ta shihni. Ajo duhet të jetë më e lehtë për të nxitur atë në një transportues atëherë. Nëse nuk mund ta kapni, kërkoni për "grupet e shpëtimit të lepurit" në zonën tuaj dhe pyesni nëse mund t'ju ndihmojnë ta kapni. Nëse e kapni atë, sigurojini atij sanë dhe ujë të freskët të Timoteut dhe më pas kontaktoni grupin më të afërt të shpëtimit të lepujve për informacion se çfarë të bëni tjetër.
Farë do të bëja me një lepur shtëpie? A duhet të përpiqem akoma ta mbaj kafazin të ngrohtë? Lepuri im është në bodrumin tim, i cili bëhet i ftohtë në dimër.
Lepujt mund të përballojnë lehtësisht temperaturat nën ngrirje, deri në -15 gradë Fahrenheit. Nuk ka gjasa që temperaturat në bodrumin tuaj të bëjnë dëmtimin e lepurit tuaj.
Si ta mbaj të ngrohtë gjatë gjithë dimrit, në mënyrë që të mos e dëmtoj atë? Dhoma ime bëhet e ftohtë në dimër dhe unë jam i shqetësuar se mund të ndikojë në shëndetin e saj.
Sigurohuni që kafazi juaj është i izoluar mirë. Rreshtoni fundet me gazetën përpara se të vendosni shtratin në majë. Shtoni më shumë shtratin se zakonisht. Shtimi i disa kashtës në krye të shtratit tuaj të zakonshëm do t'ju ndihmojë.
Lepuri im është në garazh dhe dyshemeja është çimento, por ne nuk e hapim derën e garazhit shpesh gjatë dimrit, ajo ka sanë në tokë, a do të jetë në rregull?
Ajo duhet të jetë mirë, vetëm sigurohuni që ajo ka shumë sanë dhe kashtë, dhe ndoshta edhe t'i jepni asaj një jastëk, peshqir apo batanije të vjetër që ajo të shtrihej ose të hiqej kundër.
Si ta ruaj topin nga ngrirja në shishen e ujit të lepurit tim gjatë muajve të dimrit?
Unë zakonisht drejtoj shishen e ujit të lepujve nën ujë të nxehtë për një kohë para se ta mbush. Do ta shpalosë për një kohë. Përveç kësaj, ndryshoni ujin çdo ditë dhe sigurohuni që lepuri të jetë në një ambient të ngrohtë.
Po sikur lepuri im të jetë në garazh me dysheme me pllaka?
Vendosni mjaft sanë dhe kashtë që ata të gërmojnë brenda ose një batanije ose një peshqir që mbulon dyshemenë për të hequr disa nga të ftohtit. Ata duhet të jenë mirë nëse kanë materiale të mjaftueshme për të qëndruar të ngrohtë brenda e në vazhdim.
A mund të mbijetojnë pulat në temperaturë të ftohtë?
Jo, pulat nuk përshtaten aspak me të ftohtin. Ju do të duhet t'i mbani ato gjatë motit të ftohtë.
Unë kam vetëm një lepur (të vjetër 8 javë). A është e sigurt t'i jepni atij një pako nxehtësie ose shishe me ujë të nxehtë?
Lepujt e foshnjës janë të ndjeshëm, ashtu si bebet e njeriut. Një mënyrë për të provuar nëse është shumë e nxehtë është ta vendosni atë kundër brendësisë së bërrylit tuaj. Nëse është shumë e nxehtë, është shumë e nxehtë për lepurin e foshnjës. Ekziston një metodë alternative e ngrohjes: mikrovalë një qese orizi derisa të jetë e ngrohtë (jo e nxehtë) dhe vendoseni atë në hapësirën e jetesës së lepurit.
asopazco.net © 2020