Si ta bëni veshjen themelore me sukses

Sporti i veshjes ka ekzistuar për aq kohë sa kanë qenë njerëzit kuaj hipur . Shumë thjesht, është arti i stërvitjes së kalit tuaj deri në potencialin e tij të plotë. Sot, ajo ka evoluar në një nga disiplinat më të regimentuara në botën e kuajve. Veshja është një seri lëvizjesh që kryhen nga kalorësi që i japin mjete kalit të tyre për të kryer lëvizje të përparuara, duke dhënë përshtypjen që kali po "vallëzon" me kalorësin e tyre. Në paraqitjen e USDF (Federata e Veshjeve të Shteteve të Bashkuara), veshjet janë ndarë në pesë nivele, me "veshjen themelore" konsideruar veshjet e nivelit fillestar ose trajnues.

Gati e kalit tuaj

Gati e kalit tuaj
Njihuni me kalin tuaj. Së pari, sigurohuni që të njiheni me kalin tuaj dhe se kali juaj ju njeh. Para se të futni të gjithë në konkurrencë ose thjesht të bëni veshje për argëtim, sigurohuni që kali juaj të di kush jeni dhe ta dini se mund t’ju ​​besojë. Ju gjithashtu duhet të siguroheni që keni besim në kalin tuaj. Nëse nuk mendoni se ju ose kali juaj mund ta bëjë këtë, nuk do të keni mundësi. [1]
 • Veshja e të mësuarit varet plotësisht nga aftësia për të krijuar një lidhje të fortë me kalin tuaj. Kali juaj duhet t’ju ​​besojë juve për t'i dhënë komandat e duhura dhe duhet t'i besoni atij për të bërë atë që i kërkoni.
 • Për t'u lidhur me kalin tuaj, përpiquni të kaloni shumë kohë me njëri-tjetrin në një mënyrë që forcon faktin se jeni udhëheqësi. Merrni kalin tuaj në shëtitje dhe drejtojeni atë pranë urës. [2] X Burimi i hulumtimit
 • Dhëndroni dhe lani kalin tuaj dhe bisedoni me të në tonet qetësuese. Kalimi i kohës me kalin tuaj ndërsa kullot, ushqehet me dorë dhe hipur në të janë mënyra të tjera për t'u lidhur.
Gati e kalit tuaj
Mblidhni materialet e nevojshme. Për të praktikuar veshjen, do të duhet të siguroheni që të keni të gjitha furnizimet që ju nevojiten dhe kali juaj. Kjo përfshin një shalë veshjeje, një astar shalë, stuhi, një urë dhe kthesë. [3]
 • Nëse mundeni, gjeni një këshilltar për ndihmë. Dikush që tashmë garon në veshje mund të sigurohet që ju keni të gjitha pajisjet e nevojshme për ju, si dhe kalin tuaj.
 • Sigurohuni që të keni edhe një palë çizme të mira për tu veshur ndërsa praktikoni veshjen tuaj. Këmba e papërshtatshme e këmbëve mund të çojë në dëmtim.
 • Ka pajisje të tjera që mund të kërkohen për garat - si një rrobë rrobash për ju ose një kapuç mizash për kalin tuaj.
Gati e kalit tuaj
Punoni në pozicionin tuaj në shalë. Mbani thembrat tuaja poshtë në çdo kohë. Kjo e mban peshën tuaj mbrapa dhe trupi i pozicionuar plotësisht në shalë. Rregulloni tuajin stirrups në mënyrë që gjuri juaj të jetë në një kënd prej tetëdhjetë shkallësh. Topat e këmbëve tuaja duhet të qëndrojnë në prangat e trazuara. Uluni gjatë në shalë pa shtrënguar shpinën. Kjo do të ndihmojë në përmirësimin e ekuilibrit tuaj në shalë. [4]
 • Mbajeni topin e këmbës suaj në hekur gjatë gjithë kohës. Nëse vendosni vetëm gishtërinjtë, këmbët tuaja do të rrëshqasin nga pranga nëse kali juaj rrënqethet dhe nuk do të keni shanse të qëndroni më tej.
Gati e kalit tuaj
Arrin formen e duhur. Veshja është një sport që kërkon shumë palestër si nga kali ashtu edhe nga ju. Ju do të duhet të punoni gradualisht për të ndërtuar kalin në nivelin e nevojshëm të ushtrimit. Ju gjithashtu nuk dëshironi ta shtyni kafshën shumë, pasi mund të dëmtohet nga puna e tepërt dhe të dëmtojë një tendin ose ligament. [5]
 • Për të marrë formën, kali juaj do të duhet të stërvitet 3 deri në 5 ditë në javë për nga 30 minuta deri në një orë në ditë. Vetëm sa punoni kalin varet nga niveli i tij i fillimit të fitnesit.

Praktikimi i Lëvizjeve Themelore

Praktikimi i Lëvizjeve Themelore
Punoni në rrobat themelore të kalit tuaj. Tre garancitë e para - ecni, trok , dhe eci me galop - duhet të jetë përpara dhe konsistente. Ju dhe kali juaj duhet të ndiheni të sigurt duke udhëtuar në të treja garuesit në të gjitha rrethanat. Të bëhesh rehat me shpejtësi të ndryshme kërkon durim dhe praktikë. [6]
 • Mësimi i dallimeve në garanci duhet të jetë themeli i trajnimit tuaj me kalin tuaj. Masterizimi i këtyre aftësive kërkon shumë praktikë dhe ka shumë të ngjarë të marrë muaj punë të vazhdueshme. Por, ato do të jenë baza për të gjithë stërvitjet e mëtejshme që ju bëni me kalin.
 • Kur ju tregoni kalin tuaj në garat e veshjeve, do t'ju duhet të tregoni një mjeshtëri të garazheve të ndryshme.
Praktikimi i Lëvizjeve Themelore
Praktikoni tranzicionet. Kali duhet të ketë tranzicione të qetë, përpara, si lart dhe poshtë. Kali juaj duhet të ruajë ekuilibrin, në vend se të bjerë mbi pararojë, dhe nuk duhet të tërhiqet kundër kallamit. Në mënyrë ideale, tranzicionet duhet të kalohen kryesisht nga këmba dhe vendi, me udhëzime minimale për dore / frenim. [7]
 • Në veshje, koordinimi është absolutisht i nevojshëm. Pra, tranzicionet duhet të jenë të shpejta dhe të ndodhin në momentin e saktë që kalorësi dëshiron të ndryshojë ecje.
 • Për të përmirësuar tranzicionet e kalit tuaj, duhet të kaloni shumë kohë duke praktikuar. Mundohuni të kaloni nga ecja në trotting dhe më pas nga trotting në kantering. Ju gjithashtu mund të praktikoni kalimin nga një ndalesë në ecje. Të shkosh mbrapa dhe me radhë midis këtyre lëvizjeve të ndryshme do ta ndihmojë kalin tuaj të mësojë, me kalimin e kohës, se si të kalojë me sukses gjatë një performance të veshjes.
 • Mundohuni të kaloni të paktën 30 minuta deri në një orë në ditë duke praktikuar tranzicionet dhe garancitë tuaja me kalin.
Praktikimi i Lëvizjeve Themelore
Sigurohuni që kali juaj të lëvizë në kontakt me pak. Në nivelin e trajnimit, gjyqtarët nuk kërkojnë aq shumë për koleksionin, sa shumë njerëz konsiderojnë se janë karakteristikë të veshjeve. Në vend të kësaj, ata kërkojnë paraardhësin për mbledhjen, i cili është gatishmëria për të pranuar kontakt dhe shtrihet në urë. [8]
 • Si mund të thuash që një kal është shtrirë në urë? Kur mbani prapanicat tuaja, duhet të jeni në gjendje të ndjeni gojën e kalit pa u varur në princat tuaja.
 • Nëse zbutni prapanicat tuaja përpara, ajo duhet të ndjekë kontaktin poshtë, as të tërhiqet kundër prapanicave dhe as të heqë kontaktin.
 • Konsideroni të kërkoni një kalorës ose trainer me përvojë për t'ju shikuar nga toka, për t'u siguruar që po merrni kontaktin e duhur. Nëse jeni duke luftuar, ata do të jenë në gjendje t'ju ndihmojnë të arrini kontaktin pak.
Praktikimi i Lëvizjeve Themelore
Përdorni vithet për të kthyer kalin. Kur dëshironi që kali juaj të kthehet, tërhiqni belin lart në shalë çdo herë. Pak ktheni vithet tuaja në drejtimin ku dëshironi të kalojë kali juaj. Shtyj drejt me vithet në drejtimin që dëshiron të shkosh. [9]
 • Sa më gjatë ta praktikoni këtë metodë me kalin tuaj, aq më i perceptuar do të bëhet kali juaj për lëvizjet tuaja dhe komandat e synuara. Përfundimisht, do të duhet të vësh kofshët tuaja ndonjëherë kaq pak, që kali juaj të interpretojë përgjigjen që prisni prej tij.
 • Kërkojuni kalit tuaj që të përkulë trupin e tij për të ndjekur çdo kurbë duke e mbështetur atë me këmbën tuaj të brendshme dhe me kockën e sediljes. Kini kujdes që të mos e kapërceni atë; nëse do të shikonit nga lart, kurba e trupit të saj duhet të përputhet me kurbën e kthesës ose rrethit.
 • Një mënyrë tjetër për të menduar rreth kësaj është të përdorni presion të butë me kockën tuaj të këmbës dhe të sediljes. Pastaj lëshoni me këmbën e jashtme ndërsa ktheni vithet. Këto sugjerime së bashku do t'i tregojnë kalit ku dëshironi të shkojë.

Përgatitja për shfaqjet e veshjeve

Përgatitja për shfaqjet e veshjeve
Merrni udhëzime profesionale për veshjet. Nëse dëshironi të tregoni kalin tuaj në një konkurs për veshjet, duhet të merrni parasysh paraprakisht trajnimin profesional. Një këndvështrim profesional i jashtëm do të jetë në gjendje të njohë çdo gabim që mund të anashkaloni në formë, teknikë ose komanda.
 • Ju duhet të jeni në gjendje të kontaktoni një klub lokal kuajsh (ose madje edhe veterinerin tuaj të kalit ose entuziastë të tjerë të veshjes) për rekomandime se kush të kërkoni mësime të veshjeve private për ju dhe kalin tuaj.
 • Provoni të ndiqni një klinikë për fillestarët me kalin tuaj nëse nuk keni mundësi të merrni një trainer profesional. Ju gjithashtu mund të blini DVD mësimore ose libra që ilustrojnë se çfarë të bëni.
Përgatitja për shfaqjet e veshjeve
Praktikoni testet USDF. Memorizoni dhe praktikoni testet e Nivelit të Trajnimit USDF. Udhëtoni ata për një instruktor të certifikuar dhe kërkoni prej tyre disa sugjerime mbi ato për të cilat duhet të punoni. Kur të bëni provat, një gjyqtar do t'ju japë një kartolinë rezultati me informacione se sa mirë keni kryer ju dhe kali juaj gjatë provës. [10]
 • Testdo provë zhvillohet në baza individuale - me një kal (dhe kalorës) që kryejnë vetë për secilin nivel të provës.
 • USDF teston aftësitë tuaja në disa nga fushat e mëposhtme: gjurmimi djathtas ose majtas, ecja falas, ndalimi dhe përshëndetja, ndryshimi i frenave dhe qarkullimi djathtas ose majtas. [11] X Burimi i hulumtimit
Përgatitja për shfaqjet e veshjeve
Trego kalin tënd. Këtu është pjesa argëtuese. Kërkoni çdo shfaqje shkollore në zonën tuaj dhe futni kalin tuaj në to. Pasi të bëni testin tuaj për gjyqtarin, do të merrni një fletë rezultati me një vlerësim të asaj që keni bërë mirë dhe atë që shënuat dobët. Mundohuni të merrni mirë të gjitha kritikat, pasi gjyqtari mori kohën për të shkruar fletën e rezultatit për ju. [12]
 • Mos harroni se shfaqja juaj e parë është vërtet një provë pasi nuk e keni bërë kurrë më parë. Jepini vetes leje të bëni dobët, sepse po mësoni se si funksionon sistemi dhe çfarë pritet në këto lloj garash.
 • Ka shumë konkurs kombëtar dhe ndërkombëtar të veshjeve në të gjithë botën, përfshirë Finalet e Fustadeve të Sh.B.A.-ve, Kampionatin Rajonal të Sigurimeve të Grupit Amerikan / USDF, dhe Kampionatet e Juniorëve dhe Riderëve të Rinjve të Amerikës së Veriut.
Si ta bëj kalin tim të përkulet?
Përdorni këmbët tuaja për ta bërë kalin të përsosur dhe të adaptueshëm. Për shembull, nëse jeni duke bërë një rreth dhe kali nuk do të hyjë në qoshe, përdorni këmbën tuaj të brendshme për ta shtyrë brenda tij - ai duhet t'i dëgjojë këmbët tuaja.
Si e mbaj mend provën?
Praktika. Soundsshtë tingëllon e thjeshtë, por mënyra më e mirë për të mbajtur mend testin është të praktikoni shumë.
Si e ktheni kalin tuaj në grusht?
Merrni kalin tuaj bukur dhe përpara, kështu që është më e lehtë për të që ta pranojë pak. Aplikoni këmbën tuaj të brendshme për ta shtyrë atë në pak. Mbani një fiksim të qëndrueshëm jashtë dhe përkuleni dhe përkuleni me kutinë e brendshme (pa u tërhequr). Mbani duart tuaja poshtë dhe të ulët nëse po përpiqeni të merrni pak më shumë pranimin, por përfundimisht ju do të keni bërrylat tuaja të përkulura 90 gradë, me dorën tuaj përpara, duke e shtyrë atë në urë / bit.
Sa vjeç është shumë i vjetër për kalin?
Një nga gjërat më të shkëlqyera për veshjen është se ka të bëjë më shumë me sinkronizmin me kalin tuaj sesa qëndrueshmërinë fizike. Një kal i vjetër 15 vjeç mund të jetë më i mirë se i ri, sepse ata janë zakonisht më të qetë dhe i ndjekin urdhrat më mirë.
A ka ndonjë racë të caktuar që duhet të bëni për të bërë veshje?
Jo. Për sa kohë që ju keni një kal të stërvitur që mund të përfundojë mirë provën, atëherë ata mund të bëjnë veshje.
Si e di kur kali është në këmbën e djathtë?
Mund të jetë e vështirë të tregohet në varësi të lëvizjes, por shikoni shpatullat e tyre dhe ndonjëherë mund të tregoni se cili prej tyre po ecën përpara. Nëse jo, vini dikë të vëzhgojë ndërsa stërviteni dhe t'ju tregojë se cila këmbë po udhëheq kanarin, në këtë mënyrë ju mund të mësoni të tregoni se në cilën këmbë jeni.
Si mund ta zgjas kalin tim?
Për të marrë një kal të zgjatur, duhet të lejoni që kali juaj të zgjasë qafën. Për të shtrirë qafën, duhet të jesh i aftë t'i japësh një kalë një parmak të gjatë pa e ngadalësuar. Kjo mund të zgjasë ca kohë. Praktika e bën të përsosur!
Si ta marr qafën e kalit të zbresë në një përkulje të këndshme?
Përqendrohuni në marrjen e kalit të mbledhur nga pas dhe përdorimin e kufirit të tij. Keni kontakt të lehta dhe mendoni ta shtyni atë në bit. Nëse bëhet si duhet, ai duhet të ketë një mbrapa të bukur, të rrumbullakosur dhe një kufje të këndshme gjithashtu. Mos u mbingarko - kali duhet të jetë mbi ose pak para vertikalit.
Si mund ta marr kalin tim për të ngritur kokën lart?
Ngrini krahët pak dhe tërhiquni dhe pak mbrapa (por jo shumë larg prapa sepse ai mund të ndalet).
A mundet një Palomino të bëjë veshjet?
Po sigurisht. Unë dhe Palomino im dhe bëjmë veshje gjatë gjithë kohës, dhe shpesh marrim komplimente dhe më shumë pikë sepse raca është aq e bukur!
Konsideroni të punësoni një instruktor për t'ju ndihmuar dhe kalin tuaj të keni sukses.
Merrni një mik të ju regjistrojë në mënyrë që të shihni se sa mirë / keq bëni gjatë praktikës dhe shihni se çfarë mund të bëni për tu përmirësuar.
Gjithmonë vishni pajisjet e duhura të sigurisë kur ngasni ose merreni me kuaj. Kjo përfshin një helmetë, çizme me takë dhe pantallona të gjata.
asopazco.net © 2020