Si të kujdeseni për bretkosat e pemëve

Bretkosat me pemë bëjnë kafshë shtëpiake të shkëlqyera, por kërkojnë që të keni një mjedis dhe ushqim të përshtatshëm për ta për të siguruar që ata janë të shëndetshëm dhe të lumtur. Ekzistojnë disa lloje të bretkosave të pemëve që shpesh mbahen si kafshë shtëpiake. Bretkosat e pemëve të bardha dhe jeshile janë më të zakonshmet. Kujdesi për bretkosat e pemëve kërkon kohë dhe përpjekje, por ia vlen mirë!

Përgatitja e një shtëpie për bretkosën tuaj të pemës

Përgatitja e një shtëpie për bretkosën tuaj të pemës
Merrni një rezervuar për bretkosën tuaj të pemës. Bretkosat e pemëve kërkojnë një rezervuar të paktën 10 gallon (37.9 L). [1] Sigurohuni që të merrni një rezervuar mjaft të madh në mënyrë që bretkosa juaj e pemës të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme për të qenë të shëndetshëm dhe të lumtur.
 • Bretkosat e pemëve janë mësuar të jetojnë në hapësira vertikale, kështu që nëse është e mundur përdorni një rezervuar të gjatë.
 • Rezervat e bretkosave të pemëve duhet të jenë të papërshkueshëm nga uji.
 • Tanket e qelqit funksionojnë më mirë, por plastika mund të jetë e mjaftueshme për sa kohë që materiali nuk do të prishet nën ekspozimin e zgjatur ndaj dritës UV.
 • Sigurohuni që rezervuari juaj të ketë një mbyllje të rrjetës së fluturave me fije qelqi. [2] X Burimi i Kërkimit
Përgatitja e një shtëpie për bretkosën tuaj të pemës
Përgatitni një mjedis miqësor me bretkosë pemësh. Bretkosat e pemëve kanë nevojë për më shumë sesa një hapësirë ​​të madhe boshe për tu lulëzuar. Ju duhet të përpiqeni të bëni bretkosat e pemëve tuaja një mjedis të ngjashëm me atë që është përdorur bretkosa, në mënyrë që të siguroni që bretkosa të ketë një mjedis të shëndetshëm jetese.
 • Përgjatë fundit të rezervuarit tuaj, vendosni një nënshtresë për të vepruar si "qilim". Substratet artificiale sigurojnë një dysheme të sigurt dhe të lehtë për bretkosën tuaj të pemëve. Shmangni guralecët e vegjël dhe substratet e zhavorrit, pasi bretkosa juaj e pemës mund të hajë pjesë të saj, të cilat mund të shkaktojnë probleme serioze shëndetësore në disa lloje të bretkosave të pemëve. [3] X Burimi i hulumtimit
 • Vendosni gjethe, shkëmbinj të mëdhenj dhe degë në rezervuar. Ju mund të përdorni gjeth ose degë të vërteta ose të rreme. Gjethet e rreme do të jenë më të lehta për tu mirëmbajtur dhe nuk do të duhet të zëvendësohen aq shpesh. Organizoni ato në mënyrë që bretkosa juaj e pemës të mund të ngjitet në lartësi të ndryshme në rezervuar.
Përgatitja e një shtëpie për bretkosën tuaj të pemës
Ngrohni rezervuarin duke instaluar një ngrohës akuariumi. Përndryshe, përdorni një llambë nxehtësie jo më shumë se 15 Watt të montuar sipër rezervuarit. Në të dy rastet, gjatë gjithë kohës mbani një temperaturë prej një minimum prej 18 C brenda rezervuarit. Bretkosa juaj do të jetë e rehatshme në intervalin e temperaturës 24-26 C. [4]
 • Një shkëmb i madh afër ngrohësit do t'i japë bretkosën tuaj të pemës një vend ku të nxehet.
 • Monitoroni temperaturën duke përdorur dy termometra, një afër fundit të rezervuarit dhe një afër majës. [5] X Burimi i hulumtimit
Përgatitja e një shtëpie për bretkosën tuaj të pemës
Krijoni një mjedis të lagësht dhe të lagësht për bretkosën tuaj të pemës. Lagështia mund të matet duke përdorur një hidrometër. Nivelet e lagështisë duhet të jenë ndërmjet 50-60%. [6]
 • Sigurohuni që t’i jepni bretkosës së pemës tuaj një pjatë me ujë ose edhe një pellg të vogël në rezervuar. Uji duhet të de-klorohet duke përdorur pika të klororizimit që mund të merrni në dyqanin e kafshëve shtëpiake. [7] X Burimi i hulumtimit
 • Përfshirja e një burimi të ujit të rrjedhshëm (si një ujëvarë) mund të ndihmojë në mbajtjen e lagështirës së rezervuarit. [8] X Burimi i hulumtimit Karakteristikat e tilla të ujit mund të blihen si dyqan manar.
 • Zhytja në ujë të klorur mund të dëmtojë bretkosën tuaj të pemës.
 • Ju do të duhet ta ndryshoni ujin rregullisht, kështu që sigurohuni që ena e ujit të jetë lehtësisht e arritshme për ju. Sigurohuni që ju bretkosa pemë të ketë ujë të disponueshëm për çdo kohë. [9] X Burimi i hulumtimit
Përgatitja e një shtëpie për bretkosën tuaj të pemës
Dritë rezervuarin. Ekziston një debat në lidhje me atë nëse bretkosat e pemëve kërkojnë dritë UV (ultravjollcë), megjithëse disa hulumtime thonë se mungesa e plotë e dritës UV mund të shkaktojë probleme për një bretkosë pemësh. [10] Për të vendosur ndriçimin UV, blini një llambë UV për të montuar sipër rezervuarit. Drita UV mund të rrjedhë 4-5 orë në ditë.
 • Për tu siguruar që po përdorni llojin e duhur të llambës, blini një llambë emetuese Ultraviolet-B. [11] X Burimi i hulumtimit
 • Bretkosa juaj do të përfitojë nga mbajtja e një cikli 12-ditor / natë. [12] X Burimi i Kërkimit Vendosni një kohëmatës automatike, në mënyrë që të mos keni nevojë të mbani mend që të ndizni dhe fikni dritën në dymbëdhjetë orë shtesë ose të shqetësoheni nëse jeni në shtëpi në kohën e duhur për të siguruar ndriçimin e duhur.
 • Ndriçimi florescent mund të sigurojë dritë pa ndikuar ndjeshëm në sasinë e nxehtësisë në rezervuar, gjë që mund t'ju ndihmojë të rregulloni më lehtë temperaturën brenda. [13] X Burimi i hulumtimit
 • Ju mund të blini komplete për të montuar dritat mbi rezervuarin tuaj në dyqanin e kafshëve shtëpiake.

Ruajtja e shtëpisë suaj të shtëpisë së bretkosave

Ruajtja e shtëpisë suaj të shtëpisë së bretkosave
Zëvendësoni ujin çdo ditë me ujë të pastër, të deklorinuar. Uji i ndotur paraqet rrezik për shëndetin tuaj të bretkosës dhe duhet të ndryshohet sa herë që është i ndotur, i cili mund të jetë po aq i shpejtë sa çdo ditë kur përdorni një enë me ujë të vogël.
 • Përdorimi i ujit në shishe mund të ndihmojë në përshpejtimin e procesit të ndryshimit të ujit sepse tashmë është i de-klorinuar dhe për këtë arsye do t'ju kursejë një hap.
 • Sigurohuni që të keni ujë të pastër gati për të shkuar kur nxirrni ujin e ndyrë nga rezervuari. Ju nuk dëshironi që bretkosa juaj të duhet të kalojë shumë kohë pa ujë të disponueshëm.
 • Nëse harroni të de-klorifikoni ujin para se ta vendosni në rezervuar, menjëherë përdorni pika të de-klororizimit në ujë. [14] X Burimi i Kërkimit
Ruajtja e shtëpisë suaj të shtëpisë së bretkosave
Lani rezervuarin rregullisht. Në mënyrë që ta mbani rezervuarin tuaj një habitat të shëndetshëm për bretkosën tuaj të pemës, është e rëndësishme që ta mbani rezervuarin të pastër. Pjesa e brendshme e rezervuarit, çdo pajisje shtesë ose dekor, enë uji, pellgje dhe degë të vogla, etj., Të gjitha duhet të pastrohen.
 • Përdorni një dezinfektues për të pastruar rezervuarin dhe aksesorët. Përdorni një furçë të vogël për të ndihmuar në pastrimin e sendeve më të vogla me dezinfektuesin dhe sigurohuni që të shpëlani tërësisht gjithçka.
 • Pas larjes, lëreni gjithçka të thahet plotësisht para se të grumbulloni rezervuarin. [15] X Burimi i hulumtimit
 • Ndërsa lani rezervuarin, sigurohuni që bretkosa juaj të ketë një vend të përshtatshëm për të jetuar. Një pjatë ose tas i vogël, i mbyllur (por pa frymë) me një sasi të vogël uji të pastër do të mjaftojë, por nuk krijon një mjedis të shëndetshëm afatgjatë. Sigurohuni që të rivendosni bretkosën tuaj në rezervuarin e saj, sapo të jetë përsëri i pastër.
 • Tanket e bretkosave duhet të lahen shpesh. Inspektoni çdo ditë rezervuarin dhe pastroni sapo të duket i ndyrë.
Ruajtja e shtëpisë suaj të shtëpisë së bretkosave
Monitoroni nxehtësinë dhe lagështinë e rezervuarit tuaj duke përdorur një termometër dhe higrometër. Bretkosat e pemëve kërkojnë mjedise të ngrohta dhe të lagështa. Nëse e keni vendosur si duhet rezervuarin tuaj, nxehtësia dhe lagështia nuk duhet të jenë problem. Sidoqoftë, është e rëndësishme të monitoroni të dyja për të siguruar që mjedisi të mbetet i përshtatshëm për bretkosën tuaj të pemëve në çdo kohë.
 • Rezervuari duhet të jetë të paktën 18 C në çdo kohë.
 • Niveli ideal i lagështisë është midis 50% dhe 60%.
 • Ju gjithashtu mund të mjegulloni bretkosën tuaj të pemës me ujë të pastër, të deklorinuar çdo ditë. [16] X Burimi i hulumtimit

Kujdesi për Frogun Tree Tuaj

Kujdesi për Frogun Tree Tuaj
Feed bretkosën tuaj të pemës. Crickets janë burimi kryesor i ushqimit për shumicën e bretkosave të pemëve dhe do të shërbejnë si ushqimi i tyre kryesor. Bretkoca juaj do të ketë kërkesa të ndryshme ushqimore në varësi të moshës së saj. Nëse jeni ndonjëherë të pasigurt në lidhje me dietën tuaj apo zakonet e ngrënies së bretkosave, mos kini frikë të konsultoheni me një veteriner. Ushqeni bretkosën tuaj të pemës duke vendosur kriketa në rezervuarin e tyre.
 • Bretkosat e reja duhet të ushqehen keksa më të vegjël dhe shpesh do të hanë gjatë gjithë kohës. Sigurohuni që një burim ushqimi të jetë i disponueshëm për ta.
 • Bretkosat e rinj të rritur mund të ushqehen më rrallë, por mund të ushqehen keksa më të mëdhenj.
 • Bretkosat e të rriturve mund të ushqehen rreth 2-3 herë në javë me ushqime të mëdha.
 • Ju mund të gjeni furnizime ushqimore në shumicën e dyqaneve të kafshëve shtëpiake. Ose, nëse jeni më aventureske, mund të përpiqeni të rrisni kriket e tua!
 • Herë pas here futni shumëllojshmëri në dietën tuaj të bretkosave, duke i ushqyer atyre krimbat, molekët ose mizat.
Kujdesi për Frogun Tree Tuaj
Mbajeni bretkosën tuaj të pemëve të shëndetshme. Nëse e mbani rezervuarin e pastër dhe bretkosat e pemëve ushqehen siç duhet, bretkosat tuaja të pemëve duhet të qëndrojnë të shëndetshme, por nëse fillojnë të veprojnë çuditshëm, ndryshoni zakonet e tyre të ngrënies ose duken jo të shëndetshme, sigurohuni t'i ndihmoni ata.
 • Një problem i zakonshëm është uji i ndotur ose i klorur. Sigurohuni që ta mbani ujin e bretkosës së pemës tuaj të pastër në çdo kohë.
 • Po kështu, rezervuarët e ndotur mund të lejojnë që bakteret e dëmshme të rriten në tanke dhe mund të jenë të dëmshme për bretkosën tuaj të pemëve.
 • Simptomat për tu kujdesur janë: humbja e peshës për shkak të ndryshimit të shprehive të ngrënies, pasivitetit ekstrem, ënjtje dhe vështirësi në frymëmarrje. [17] X Burimi i hulumtimit
Kujdesi për Frogun Tree Tuaj
Trajtoni bretkosën tuaj… si një bretkocë! Bretkosat nuk janë gjitarë dhe nuk u pëlqen të shajnë si qen, mace ose hamsters. Sigurohuni që po merrni parasysh atë që dëshiron bretkosa e pemës tuaj.
 • Trajtoni bretkosën tuaj të pemës vetëm rrallë.
 • Bretkosat e pemëve shpesh do të lagen kur nervozohen ose stresohen. Nëse ata e bëjnë këtë ndërsa ju po i mbani ato, është një tregues i mirë që ta vendosni përsëri në rezervuar.
Nëse thahet, a duhet t’i lani duart menjëherë, si do të bëja me toads?
Me ndonjë kafshë, duhet të lani duart pas trajtimit. Në mënyrë që të mbani edhe bretkocën tuaj të sigurt, rekomandohet që gjithmonë t’i trajtoni me doreza. Ata janë në gjendje të pinë përmes lëkurës së tyre, dhe duart tuaja mund të kenë vajra, locione, sapun dhe gjëra të tjera që mund të dëmtojnë potencialisht kafshën tuaj.
Cilat gjëra do të më duheshin në një rezervuar me bretkosë pemësh? A janë gjërat si shkopinjtë, regjistrat, gjethet dhe bimët?
Do të dëshironi të siguroni dekor të përshtatshëm që lejon që bretkosa juaj e pemëve të jetë arbërore, pasi kjo është mënyra e tyre e jetesës natyrore. Po, shkrimet, gjethet dhe bimët nga specie, shkopinj dhe sende të tjera të përshtatshme do të ndihmojnë që bretkosa juaj e pemës të ndjehet në shtëpi.
Unë kam një rezervuar të vogël, por dyshemeja është pothuajse e gjitha me ujë. Ka mjaft bimë dhe ato ulen në krye të saj. Cfare duhet te bej?
Kulloni pak ujë, pastaj shtoni më shumë pemë.
A mund të jetojnë bretkosat e pemëve me toadë të zjarrit?
Jo. Amfibët e tjerë së bashku shkaktojnë stres dhe stresi është një problem shumë serioz për amfibët, dhe ata mund të vdesin nga stresi. Lukthat e barkut të zjarrit janë shumë toksikë dhe do të helmojnë burimin e ujit që do të ndanin me bretkosat e pemëve
Shouldfarë duhet të bëj me bretkosat e mia kur shkoj me pushime?
Thjesht mund të vendosni disa tiganë në rezervuar dhe të siguroheni që bretkosat tuaja të kenë shumë ujë. Ata duhet të jenë mirë. Kur të ktheheni në shtëpi, jepini atyre disa kriketa dhe ujë të freskët. Ju gjithashtu mund të keni një mik ose një anëtar të familjes të kontrollojë mbi ta ndërsa ju jeni zhdukur.
A është e sigurt tirana artificiale për dyshemenë e rezervuarit dhe sa rregullisht ju nevojitet për të pastruar rezervuarin?
Jo, tufa artificiale nuk është e sigurt për dyshemetë, ajo mban shumë baktere. Mundohuni të përdorni sa më shumë material natyral në rezervuar.
A mund të përdor një rezervuar horizontal? Tallshtë i gjatë 1 këmbë por kam shumë objekte të ngjitura në të.
Shtë një ide shumë më e mirë për të përdorur një rezervuar vertikal nëse me të vërtetë dëshironi t'i jepni kafshëve tuaja një përbërje pasuruese. Kjo që u tha, ju mund të jeni në gjendje ta bëni atë të funksionojë, në varësi të bretkosave dhe paraqitjes së rezervuarit.
Unë kam bretkosat e pemëve me shtëpinë time gjigande Amazonian Centipede dhe nuk mund të gjej kurrë bretkosat e mia brenda një ose dy ditësh duke i futur ato! Farë po ndodh?
Njëqindësori juaj gjigant po i ha ata. Unë nuk dua të dukem i vrazhdë, por vendosja e bretkosave të tua me një centipedë gjigande është jashtëzakonisht e ashpër dhe e papërgjegjshme, për të mos përmendur që tregon se ju padyshim nuk keni bërë ndonjë hulumtim për kujdesin e duhur. Jo vetëm që kjo vendosje është fatale për bretkosat, por nuk është e shëndetshme as për centipedën.
Cila është substrati më i mirë që kriket nuk mund të zbresin dhe të fshihen brenda?
Ju mund të përdorni çdo substrat, por kompakt atë në mënyrë që crickets nuk mund të fshehin veten nën substrate të lirshme.
A mund të jetojë një bretkocë me pemë me sy të kuq në të njëjtin rezervë si një mision bretkos qumështi me sy të artë?
Jo, vendosja e specieve të ndryshme të amfibëve mund të shkaktojë stres dhe ata do të vdesin. Ata gjithashtu mund të bëhen të babëzitur për ushqimin.
Mos e mbani bretkosën tuaj të pemëve shumë shpesh.
Vendosni një orar të rregullt për ndryshimin e ujit dhe pastrimin e rezervuarit.
Mos kini frikë të kërkoni ndihmë në dyqanet e kafshëve shtëpiake kur blini materiale të kërkuara
Gjithmonë këshillohuni me një veteriner profesionist nëse keni pyetje në lidhje me shëndetin e bretkosës tuaj të pemëve.
Lani gjithmonë duart para dhe pasi të keni trajtuar bretkosën tuaj të pemës.
asopazco.net © 2020