Si të filloni hipur në kalë

Hipur në kalë është një formë arti, një sport dhe një aftësi e mbështetur në një. Pavarësisht nëse jeni të interesuar për hipur në kalë në konkurrencën e kalit ose hipur në rangjet perëndimore, bazat e trajtimit të kalit janë universale. Ju mund të mësoni se çfarë do t'ju duhet për të filluar dhe si ta trajtoni mirë kalin tuaj dhe të qëndroni të sigurt disa herë të parë në udhëtim.

Marrja e ingranazhit të nevojshëm

Marrja e ingranazhit të nevojshëm
Gjeni një qendër kuajsh pranë jush. Nëse do të hipni një kalë, gjëja e parë që ju duhet të gjurmoni është një vend për të hipur kuaj dhe një kalë për të hipur. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë nëse jeni një kalorës i papërvojë është të gjeni një qendër kuajsh ose një fermë kuajsh në zonën tuaj që jep me qira kuajt ose siguron mësime hipur mbi kalë për fillestarët e papërvojë. [1]
 • Nëse keni akses në pajisjet e hipjes së kalit dhe kalit, mund të kaloni me siguri këtë pjesë dhe të kaloni në seksionin tjetër për të mësuar se si të trajtoni dhe përgatitni një kalë për hipje. Sidoqoftë, nëse të papërvojë dhe jo nën mbikëqyrje, hipja nën mbikëqyrjen e trajnerit të trajnuar do të ishte edhe më e sigurt dhe një përvojë më e këndshme.
Marrja e ingranazhit të nevojshëm
Konsideroni dhënien me qira të një kali. Nëse ju ose prindërit tuaj nuk dëshironi të blini një kalë, gjithmonë mund të keni një hua ose të merrni me qira një kalë nga shkolla juaj e hipjes, klubi i kalitjes ose nga një mik i cili mund të ketë ndaluar hipurin për shkak të studimit, punës ose dëmtimit. Marrja me qira shpesh është më e lirë pasi ju dhe pronari bien dakord se kush duhet të paguajë për atë që, shumica e kohës pronari i vërtetë paguan për veteriner dhe palën e parë të këpucëve. [2] Pjesa tjetër varet nga familja e re. Shtë e rëndësishme që të keni kujdes veterinerin mbi kalin për çështje të mundshme shëndetësore para blerjes, për të shmangur blerësit e mundshëm të pandershëm. Mos blini ose merrni me qira një kalë përveç nëse jeni gati për t'u kujdesur për një. Nëse nuk i njihni bazat, atëherë ky është një veprim i gabuar dhe mund të përfundoni ose të dëmtoni kalin ose madje edhe ta shisni atë vetëm disa javë ose muaj më vonë, pasi mund të mos keni përvojë të mjaftueshme.
 • Nëse po mendoni të blini një kal të hapur, është e rëndësishme të bëni të gjitha konsideratat e çmimit përpara se të bashkoheni shumë. Kuaj janë krijesa të gjalla, që kërkojnë çdo ditë ushqim, ujë dhe vëmendje, si dhe një zonë kullotash të pastër dhe stallë ose stalla për ta mbrojtur atë nga moti. Ato gjithashtu kërkojnë kujdes të rregullt veterinar dhe kujdes për çorapin nga një fermer i kualifikuar, i cili i rregullon thundrat dhe e rimarr këpucën kur është e nevojshme. Gjithashtu, mos vozitni vetëm kalin tuaj për një ditë në javë. Hipur në kalë është një angazhim i madh, dhe para se të blini, mbani mend që kali juaj ka nevojë për shumë vëmendje. [3] X Burimi i besueshëm Shoqëria Amerikane për Parandalimin e Mizorisë ndaj Kafshëve Organizata kryesore e përkushtuar për parandalimin e mizorisë së kafshëve Shko tek burimi
Marrja e ingranazhit të nevojshëm
Bleni një batanije me shalë dhe shalë. Shalë ndihmon shumë kalorës të rinj dhe të vjetër të qëndrojnë në kalë, është një mjet për të siguruar rehati për kalorësit në distanca të gjata. Ato vijnë në shumë stile dhe lloje, dhe të mësuarit për të përmasuar shalën tuaj siç duhet është një pjesë e rëndësishme e hipjes. [4]
 • Kur zgjidhni një madhësi, sigurohuni që keni lartësinë dhe racën e kuajve, si dhe konformitetin dhe madhësinë. Një kalorës fëmijësh zakonisht është një 10 inç ose më shumë, por disa shalat janë të përshtatshme për ponies me yndyrë të stinës dhe disa janë të përshtatshme për kuajt elegantë.
 • Shumica e fillestarëve duhet të fillojnë me shalat "General" ose "All Purpose", megjithëse shalët vijnë në shumë stile dhe varietete secila në varësi të stilit dhe qëllimit të hipjes. Një shalë perëndimore zakonisht përdoret vetëm për hipur në perëndim, ndërsa një shalë kërcimi përdoret për Show Jumping.
 • Pëlhura e shalës duhet të jetë mjaft e madhe për t’iu përshtatur shalës dhe të ketë rreth një inç ose dy gjatë gjithë shalës. Kjo ndihmon në mbrojtjen e shalës dhe ndalon shalën që të mos e kalojë kalin.
Marrja e ingranazhit të nevojshëm
Blini një urë për kalin. Ura siguron një mjet kontrolli. Në mënyrë të veçantë, pjesa ndihmon në kontrollin e kalit, kthesat ndihmojnë për t’u kthyer. [5] Megjithëse kjo është vetëm pjesërisht e vërtetë, mësuesi juaj i hipjes do të bëjë mësimin, kështu që ju vetëm duhet të dini se çfarë lloji është më i mirë. GJITHA E DINI SE: Ju NUK duhet të përdorni pak. Bëni disa studime serioze përpara se të vendosni një copë metali në gojën tuaj të kuajve. Shikoni disa gjëra në YouTube (Mendoni si një kalë bën një punë të mirë për të shpjeguar se çfarë u bën gjendjes mendore dhe fizike të kuajve tuaj.) Dhe ju lutemi, mos u merrni pak me boshllëqe mbi to. Nëse jeni një kalorës i vërtetë, nuk duhet të keni nevojë për levë për të kontrolluar kafshën tuaj. Duhet të ketë një lidhje reciproke midis jush, jo një urrejtje dhe dhimbje. Megjithëse, nëse dëshironi të përdorni pak, ju lutemi tregohuni të butë dhe merrni një grimë sneffle. (Ju lutemi vini re gjithashtu që të mos merrni një grimë të vogël, ato janë një nga llojet më të këqija, dhe vetëm sepse ka një ndërprerje në mes të saj nuk do të thotë që automatikisht është 'lloj') Ka shumë lloje të ura që janë më të mira se ato me një copë. Ka hackamores dhe tërheq anësore. Të gjitha ato janë alternativa të mira. [6]
 • Biti dhe ura duhet të jenë të përshtatshme për kalin, dhe copa dhe ura të ndryshme duhet të provohen me kalin për të gjetur kombinimin më të mirë, pasi secili kal është unik dhe i ndjeshëm ndaj ndryshimeve të minutave brenda vendosjes së urës.
 • Zakonisht rekomandohet që ky komponent të trajtohet nga një trainer ose nga një person tjetër me përvojë të madhe me kuaj, pasi një grimë e zgjedhur si duhet ose një urë e rregulluar dobët mund të rrezikojë kalin, ndërsa përpiqet të hipë.
 • Vini re se duhet të keni një rrudhë kur vendosni pak, ose më pak.
Marrja e ingranazhit të nevojshëm
Bleni një çantë grooming. Larja e një kali ndihmon qarkullimin e gjakut, lejon lidhësin e kalorësit me kalin dhe e bën atë të pastër dhe me shkëlqim. [7] Gjithmonë duhet të kujdeseni për një kalë para se të shkoni për udhëtim dhe pasi, para se të largoni çdo pisllëk dhe gjurmë që mund të bëjnë që kali të reagojë ndërsa ai është në dhimbje. Një çantë themelore e kujdesit duhet të ketë:
 • Curry Comb, e përdorur për të hequr papastërtinë e thatë dhe flokët e tepërt
 • Dandy Brush, e cila është një furçë e fortë e përdorur për të hequr baltën dhe njollat ​​e forta
 • Brush Body, e cila është një furçë e butë e shpuar për të sjellë një shkëlqim dhe përdoret në fytyrë dhe zona delikate)
 • Zgjedhja e mureve, për të hequr baltën dhe gurët nga thundrat
 • Krehër Mane, e përdorur për të larë mane dhe parakaluar
 • Një sfungjer për pastrimin e hundës dhe syve dhe heqjen e shenjave të djersës pas ngasjes
Marrja e ingranazhit të nevojshëm
Bleni veshjen e hipur. Kjo teknikisht duhet të blihet para se kalorësi të blejë shalë, batanije, nuse, copa dhe të gjitha pajisjet e tjera. Kjo ndoshta duhet të blihet para se të blihet ose jepet me qira një kalë. Kalorësi duhet të ketë një helmetë të krijuar posaçërisht për kalërim, që është i certifikuar me ASTM / STI. [8] Helmetat si helmetat e biçikletave nuk janë të kënaqshme, pasi helmetat e hipur mbulojnë më shumë kokën dhe janë të dizajnuara posaçërisht për sigurinë kundër rënies ndërsa hipur mbi kalë.
 • Bizmet duhet të jenë të sheshta, të preferuara me majë, dhe ato duhet të kenë një thembër, të gjitha për të lehtësuar heqjen e lehtë të këpucës nga trazira nëse ndonjë gjë shkon keq.
 • Jodhpurs janë pantallona të ngushta, të dizajnuara posaçërisht për ngasje, dhe zakonisht konsiderohen zgjidhja më e mirë, duke dhënë më shumë fleksibilitet dhe japin për kalërim. Kur filloni për herë të parë, çdo palë pantallona të qëndrueshme do të ishte e kënaqshme, për sa kohë që ato lejojnë një gamë të plotë të lëvizjes.
 • Këmisha e hipur duhet të ketë mëngë për të parandaluar djegien nga dielli, ose thjesht çdo këmishë që merr frymë mirë, për rehati gjatë kalitjes. Doreza mund të jetë një zgjedhje tjetër, pasi disa mund të shohin gishtat e irrituar nga kthesat, ose mund të preferojnë kontrollin e dhënë nga materiali.
Marrja e ingranazhit të nevojshëm
Merrni mësime të hipur nga një mësues i kualifikuar. Filloni me punët e hambarit në një cilësi të qëndrueshme së pari, nëse ekziston një aty pranë, të njiheni me kuajt dhe të mësoheni të jeni rreth tyre. Shumë stalla janë të lumtur që kanë një vullnetar. Në kthim ata mund të ju lejojnë të hipni kuajt e tyre, dhe ju do të njiheni me kuajt, temperaturat e tyre dhe gjuha e trupit .

Gati i kalit tuaj të gatshëm

Gati i kalit tuaj të gatshëm
Mësoni të vidhni kuajt si duhet. [9] Kjo është e rëndësishme si në "lidhjen" me një kal, nëse jeni me fat që të hipni të njëjtin rregullisht, dhe gjithashtu ju jep një shans për të parë kalin për probleme ose lëndime para dhe pas një udhëtimi. [10]
 • Kullojeni dhe ujisni kalin nëse keni mundësi, përsëri të çimentoni një lidhje me kafshën, të fitoni besimin e saj dhe të mësoni ta besoni atë. [11] X Burimi i hulumtimit Shumë njerëz janë të befasuar, kur e shohin veten "afër dhe personal" me një kalë; me sa të mëdha dhe të fuqishme janë vërtet.
Gati i kalit tuaj të gatshëm
Kuaj furça siç duhet. Përdorni furçën e kerrit, furçën e lagësht (të fortë) dhe furçën e trupit (të butë), në atë mënyrë. Leshi i kerrit duhet të përdoret në qafë, trup dhe rreth gjysmës së rrugës poshtë këmbëve të kalit, dhe po kështu për furçën e fortë. Furça e trupit është furça e vetme që duhet të përdoret gjatë gjithë rrugës deri tek thundrat e kalit. [12]
 • Mos e lyeni fytyrën e kalit; përdorni një peshqir ose një dorezë për t'u kujdesur në këtë zonë.
 • Merrni thonjtë e kalit dhe përdorni një zgjedhje për thundrën për të pastruar papastërtitë dhe baltën nëse ato duken të pista. Marrini ato nga njëra anë, asnjëherë mos qëndroni direkt prapa ose para këmbëve të një kali, për arsye sigurie.
Gati i kalit tuaj të gatshëm
Kontrolloni të gjitha pajisjet tuaja tërësisht. Sillni tuajin litar jashtë dhomës së dhomave, kontrollojeni atë për t'u siguruar që është i pastër dhe në gjendje të mirë, pa vrima apo lot në lëkurë. Vendoseni atë, mundësisht në një hekurudhë, raft shalë, ose qëndrim. Sigurohuni që të mos jetë në gjendje të kalëruesve të tjerë.
Gati i kalit tuaj të gatshëm
Kapni dhe ndaloni kalin tuaj. Kapni ose telefononi kalin tuaj, dhe vish pengesat . Kjo është parzmore lëkure ose najloni që kalon mbi kokën e kalit, dhe do të dëshironi ta rripni atë mjaft fort, në mënyrë që të mos rrëshqasë, por jo edhe aq fort, sa të mos jetë i pakëndshëm për kalin. Sigurohuni që është plotësisht në kokën e kalit; shumë nga një kal i arratisur mund të ishin shmangur nëse ata thjesht do të siguroheshin që ndalesa të ishte plotësisht.
 • Drejtoni kalin në hambar dhe lidhni lidhjet e kryqit në unazën metalike në ndalesën afër gojës së kuajve. Nëse ka dy unaza, lidhjet kryq duhet të kapen në sythe metalike në anët, më afër gojës së kalit.
Gati i kalit tuaj të gatshëm
Shalo kalin. Duke qëndruar në anën e majtë të kalit, rrëshqisni batanin e shalës mbi shpinën e kalit, me pjesën e përparme të batanijes pikërisht në kreshtën e shpatullave të përparme. Bëni këtë pa lëvizje të papritura, të bezdisshme, pasi kali juaj mund të flasë në çdo lëvizje befasuese. [13]
 • Sigurohuni që faqja në kontakt me kalin të jetë e qetë. Shpesh, njëra anë e rrethit do të ketë skedat prej lëkure të qepura për të mbajtur kopset, ndërsa tjetra është e lëmuar. Këto skedarë nuk duhet të jenë përballë, pasi kjo mund të bëjë që kali të përjetojë siklet të panevojshëm. shalat kanë tre pllaka lëkure për të shtrënguar në gjellë, përdorni dy pllakat prej lëkure të jashtme, duke siguruar që skeda e mesme të rrjedh nën rrënjë dhe nuk është e shtrembëruar ose formuar ndonjë lloj gungë.
 • Tërhiqni gishtin (rripin e gjoksit) nën kalë dhe kaloni skedat në shalë nëpër kopsat e rrëmujave në anën e majtë të kalit. Sigurohuni që të mos jetë i shtrembëruar. Për të shtrënguar rripin e rripit, kaloni pllakën e lëkurës në shalë përmes grykës së rripit, dhe pastaj tërhiqeni në fund të skedës së lëkurës, duke siguruar shtrëngimin e gjilpërës pasi të jetë shtrënguar zjarri. Sigurohuni që shtrëngimi të jetë shtrënguar, dhe nëse vetëm një fund ka elastik, ky fund duhet të forcohet fundit.
Gati i kalit tuaj të gatshëm
Mbërtheu kali yt. Vendoseni urën në kalin tuaj duke e mbajtur atë në dorën tuaj jo mbizotëruese dhe duke përdorur dorën mbizotëruese për të punuar pak në gojë. Siguroni të gjitha rripat. Cavesson (rrip që kalon rreth surrat) duhet të jetë mjaft i ngushtë për të marrë një gisht midis tij dhe kalit. [14] Kyçja e fytit, e cila kalon afër aty ku koka e kalit takon qafën, duhet të jetë e ngushtë sa të mbetet në pozitë pa qenë e ngushtë. Ajo duhet të jetë relativisht e lirshme, me gishta të shumëfishtë të vendosur midis tij dhe kalit.
 • Ecni kalin në një bllok në rritje nëse dëshironi. Kontrolloni që penda është e ngushtë, shalja nuk duhet të zhvendoset ndjeshëm kur bëhen përpjekje për ta lëvizur atë. Ju duhet të jeni në anën e majtë të kalit në këtë pikë.

Bazat e kalimit

Bazat e kalimit
Monto kalin. Kapni kthesat në dorën tuaj të majtë, pastaj kapni rrobat e kalit, mane ose shirin e shalës me dorën e majtë dhe pjesën e pasme të shalës me të djathtën. Mos e tërheq kalin. Vendoseni këmbën e majtë në stuhi, tërhiqeni lart dhe rrotulloni këmbën e djathtë mbi kufirin e kalit. [15]
 • Kini kujdes që të mos godisni gungën e kalit ndërsa rrahni këmbën tuaj mbi kantierin e tij, pasi ai mund të fillojë të lëvizë nëse bëni. Pastaj përsëri, ata mund ta bëjnë këtë gjithsesi. Mund të rekomandohet që dikush tjetër të mbajë kalin ndërsa jeni duke montuar.
 • Hidhni këmbën tuaj të djathtë në stuhi, mbajuni përpara në një pozicion gjysmë të qëndrueshëm pak sipër shalës dhe ndjeni nëse shalë duket e ngushtë. Nëse ka një tendencë për të rrëshqitur, ose nuk ndjehet e ngushtë, çmontoni, përsëri në anën e majtë dhe shtrëngoni përsëri rripin e gjoksit.
Bazat e kalimit
Përdorni frenat për të drejtuar. Tërhiqe mbështjelljet dhe merr secilën në gjatësi të barabartë, ndërsa i mbani mbi kokë qendrën e qafës së kalit. Kthesat në thelb janë "timoni" i kalit. Për tu kthyer majtas, ju tërheq kthesën majtas, në mënyrë që bitja të bëjë presion në gojën e kalit, duke e tërhequr atë të lëvizë larg presionit, duke e kthyer kokën e kalit në atë drejtim. [16]
 • Një stil i dytë i drejtimit të kalit përfshin kthesat në dy duar, ku ju e mbani njërën dorë të qëndrueshme ndërsa tjetra ushtron presion të butë drejt e prapa, duke bërë kështu që kali të largohet nga presioni, duke u kthyer në përgjigje. Dora e majtë tërhiqet prapa ndërsa dora e djathtë mbahet e qëndrueshme, dhe kështu kali kthehet në të majtë.
 • Shtë e rëndësishme që gjithmonë t'i përkushtoni udhëzimeve të mësuesit tuaj kur thjesht mësoni. Specifikat e udhëheqjes së kalit në lëvizje janë komplekse dhe marrin shumë praktikë. Mësoni nga një kalorës përvojë.
Bazat e kalimit
Vëreni kalin në lëvizje. Nxisni kalin përpara duke shtrydhur butësisht viçat tuaja në anët e kalit. Shumica e kuajve u përgjigjen komandave gojore gjithashtu, zakonisht, "giddap" ose "ngrihuni" për të shkuar përpara, dhe "kush" për të ndaluar. [17] Mos harroni se do të bini përfundimisht, nëse doni të hipni kuaj, nuk ka asgjë që mund të bëni për të parandaluar që kjo të ndodhë, dhe nëse nuk doni të bini, mos hipni në një kalë. Shtë e vërteta e vështirë. Asnjë helmetë nuk do t'ju mbrojë nga thyerja e një këmbë apo hapja përpara. Mos harroni se kuajt janë pothuajse 10x më të fuqishëm, të fortë dhe të gatshëm se ne. Edhe mini mund të bëjë një dëme absurde. Nëse nuk doni të lëndoheni, mos u merrni në anën e pasme të një kafshe të gjallë.
Bazat e kalimit
Udhëtoni në zona të hapura. Si fillestar, është e rëndësishme të qëndroni larg gardheve, degëve të ulëta të pemëve ose notave të pjerrëta. Qëndrimi në shpinë të një kali kërkon ekuilibër dhe përqendrim, dhe bëhet shumë më i natyrshëm dhe i lehtë me praktikën. [18] Kini kujdes që ta mbani kalin nën kontrollin tuaj dhe të shikoni për çdo gjë që mund të flasë ose të bëjë që kali të kthehet mbrapa.
Sa vjeç duhet të jetë kali për të hyrë brenda?
Në përgjithësi filloni të merreni me kuaj si shkopinj dhe i prezantoni me pengesa, por t'i shkelni ato për hipje, zakonisht ata janë rreth 3 vjeç. Do herë pasi të kenë mbushur 3 vjet është kur fillojnë të stërviten për hipur.
Si mund ta di nëse kali im është vajzë apo djalë?
Shikoni prej nga urinon kali. Nëse nga mes këmbëve, atëherë është një mashkull (djalë). Nëse është nga nën bisht, atëherë është një femër (vajzë).
Si mund t'i bind prindërit e mi që të më lejojnë ta bëj këtë?
Thuaju se është stërvitje e mirë dhe është një sport i ri i shkëlqyeshëm që ndërton shumë muskuj. Ajo gjithashtu mëson përgjegjësi
Prindërit e mi thonë që është shumë e shtrenjtë. Si t’i bind?
Mund të kontaktoni pronarin e hambarit për të pyetur nëse mund të bëni vullnetarë në këmbim të mësimeve.
A është normale të biesh?
Po, shumica e njerëzve bien të paktën një herë kur mësojnë.
Ku mund të gjej një helmetë hipur mbi kalë?
Ju mund të gjeni një helmetë të hipur në kalë në dyqanin tuaj lokal të karrocave ose në internet.
Unë jam 5'8 dhe kam një çerek çerek, ku mund ta vendos stërvitjen?
Një mënyrë e mirë për të vlerësuar gjatësinë e trazuar është të zgjasni krahun dhe të vendosni majën e gishtave në shalë, ku strijka takon vendin. Pastaj rregulloni rrëmujën në mënyrë që kur ta tërheqni përgjatë krahut tuaj të shtrirë, ajo prek gropën e krahut tuaj.
Kali im është shumë kokëfortë për të ecur përpara ndërsa unë e hipja atë. Cfare duhet te bej?
Kur përpiqem të lëviz kalin tim dembel, unë zakonisht shkel këmbët. Nëse nuk funksionon, ajo mund t'u përgjigjet komandave gojore si "Shkoni përpara".
Sa kohë do të mësohej me kalin?
Zakonisht, me praktikën dhe kohën që kaloni duke hipur në kalin tuaj, do të përmirësoni besimin dhe besimin tuaj mes.
Si ta parandaloj rënien?
Shtë e vështirë të parandalosh rënien, pasi ka shumë arsye që mund të biesh. Përmirësimi i vendit tuaj mund të ndihmojë në shumicën e situatave, por jo gjithmonë mund t'ju shpëtojë. Shtë e rëndësishme të vishni një helmetë sa herë që jeni në kalin tuaj, pasi kali mund të flasë ose të udhëtojë dhe është më mirë të jeni të sigurt, vetëm në rast.
Mos bëni asgjë shpejt, mund të humbni vetëbesimin ose mund të humbisni diçka të rëndësishme.
Mos i afro një kalë nga pas. Nëse është befasues, një kalë do të godasë, duke dëmtuar potencialisht veten dhe / ose ju.
Mos mendoni se dini gjithçka; edhe Riderët Olimpikë kanë mësime! Kalorësit janë gjithmonë në përmirësim dhe kanë nevojë për mbështetje!
Nëse papritmas vendosni të doni të hipni kuaj, nuk duhet të dilni vetëm për të blerë ose marrë me qira një kalë. Ata janë kafshë të gjalla, të rrezikshme për të cilat nuk mund të vendosni se dëshironi për një hobi dhe thjesht i bie kur mërziteni me të.
Të kesh mësime të kalërimit dhe të përgjithshëm për kujdesin e kalit para se të marrësh kalin e parë është thelbësore pasi të jesh i aftë të kujdesesh për kalin tënd në mënyrë të sigurt dhe të saktë është po aq e rëndësishme, nëse jo edhe më e rëndësishme, pasi të jesh në gjendje të hipësh.
Edhe pasi të keni marrë kalin tuaj, të kesh një person me përvojë atje për të ndihmuar do të jetë shumë i dobishëm pasi çdo pyetje që mund të kesh mund të përgjigjet.
Të kesh një instruktor hipur mund të ndihmojë në përmirësimin e hipjes në mënyrë drastike.
Një kalë është jashtëzakonisht i shtrenjtë për të mbajtur dhe kujdesur, sigurohuni që e dini se çfarë hyni në të.
Mos harroni gjithmonë, kuajt janë kafshë të paparashikueshme. Ata mund t'ju vrasin me vetëm një goditje, kështu që ju duhet të jeni të kujdesshëm rreth tyre. Edhe kalë i vogël i vogël mund të ju dëmtojë.
Jini të kujdesshëm rreth kuajve / ponies, por përpiquni të mos jeni shumë të frikësuar pasi ata janë gjigantë të butë-më së shumti kohë kujtoni kuajt mund të ndjehen nëse nervoz tuaj.
Një person që udhëton e di se kjo kërkon shumë kohë për të zotëruar. Prandaj ki kujdes!
Gjithmonë dëgjoni mësuesin tuaj dhe mos harroni të kaloni kohë me kalin tuaj ose kalë i vogël.
Gjithmonë vishni çizme me thembra, në mënyrë që nëse rrëshqisni thembra të kapet në stuhinë dhe të parandaloni që këmbën tuaj të mos kapet.
Vishni gjithmonë një helmetë dhe çizme, ato janë atje për t'ju mbrojtur.
Asnjëherë mos i shndërroni princat. Kuaj kanë gojë të ndjeshme, dhe gërryerja e frenave mund t'i befasojë ato, gjë që mund të çojë në gjëra të rrezikshme që ndodhin.
Asnjëherë mos shkoni në një kalë-sado të qetë të jenë ata.
Kuaj mund të flasin (trembin) lehtë dhe mund të jenë shumë të paparashikueshëm
Mos qëndroni drejt përpara një kali (është një nga pikat e tyre të verbra)
Hipur në kalë është i rrezikshëm dhe përmban rreziqe të qenësishme që lidhen me punën me dhe hipur mbi kuaj.
Mos u ulni në një arenë apo stallë sepse mund të keni nevojë të ngriheni shpejt, të shtypni në vend.
Asnjëherë mos qëndroni pas një kali. [19]
Asnjëherë mos qëndroni nën një qafë kuajsh, pasi ata mund të mbanin një tokë mbi ju.
asopazco.net © 2020