Si të jesh i sigurt rreth kuajve

Trajtimi dhe ngasja e një kali mund të jetë një nga kënaqësitë më të mëdha të jetës. Thënë kështu, ato janë kafshë të fuqishme, shpesh skifter që duhen trajtuar në mënyrë korrekte. Mbroni veten dhe kalin nga lëndimet në çdo kohë, duke ndjekur praktikat e sigurta në tokë dhe në shalë.

Pajisjet e sigurisë dhe konfigurimi

Pajisjet e sigurisë dhe konfigurimi
Vishni çizme të shkurtra me zinxhirë që nuk janë të gishtërinjve. Nëse një kalë shkon mbi një këpucë me majë çeliku, metali në pjesën e përparme mund të fërkojë gishtërinjtë tuaj. Për të mbrojtur këmbët tuaja nga një kal i ngjitur, ju zgjidhni çizme prej lëkure të fortë. Boizmet prej lëkure të buta ose këpucët e tenisit nuk do të mbrojnë aspak këmbët tuaja. Nëse jeni duke hipur, sigurohuni që çizmet tuaja të kenë një thembër (zakonisht rreth 2 "të lartë). Mos vish çizmet e dantellave. Grilat do të mbërthehen në strijat.
 • Pesha ndryshon gjerësisht në varësi të madhësisë dhe racës së kalit tuaj, por zakonisht bie midis 880 deri 1.870 paund (400 deri 850 kg). [1] X Burimi i hulumtimit Të kesh një të katërtën e asaj në gishtërinjtë tuaj është ende mjaft e rëndë, prandaj bëni kujdes kur zgjidhni çizmet e sigurta.
Pajisjet e sigurisë dhe konfigurimi
Vishni një helmetë ndërsa hipni. Zgjidhni një helmetë kalërimi me një parzmore dhe dëshmi se është përmbushur kërkesat e sigurisë të bëra jo më shumë se dhjetë vjet më parë. [2] [3] Shikoni etiketat nga SEI (Instituti i Pajisjeve të Sigurisë), Shoqëria Amerikane për Testim dhe Materiale (ASTM), ose Kitemark.
 • Disa helmeta të aprovuara nga SEI përfshijnë vrimat e mëdha të ventilimit që nuk do të kalonin teste të tjera, për shkak të një rritje të mundshme të dëmtimit nga dëmtimet depërtuese.
 • Zëvendësoni helmetën të paktën një herë në pesë vjet, dhe sa herë që merr një ndikim të madh ose tregon shenja të veshjes.
Pajisjet e sigurisë dhe konfigurimi
Vishni rroba të sigurta, të dukshme. Shmangni veshjet baggy, të cilat mund të përzihen në pajisjet e kalit. Më e rëndësishmja, sigurohuni që të jeni lehtësisht i dukshëm përpara se të hipni pranë rrugëve. Rekomandohen jelekë fluoreshente, veçanërisht gjatë shiut të madh, mjegull ose kushte të lehta të ulëta.
 • Nëse jeni një kalorës fillestar, duke mësuar të hidheni ose të hyni në gara, vishni një mbrojtës të trupit. Mbrojtësi duhet të përshtatet i qetë, të jetë më pak se pesë vjeç, dhe të miratohet nga një organizatë standarde e sigurisë.
 • Doreza të rehatshme dhe të brendshme dhe mbathje pa shtresë mund të parandalojnë plagët dhe siklet.
Pajisjet e sigurisë dhe konfigurimi
Hiq pajisje shtesë të lirshme. Do gjë që varet ose hiqet mund të befasojë kalin ose të kapë pajisjet e tij. Merrni masat paraprake të mëposhtme:
 • Përdorni Stirrupat e Sigurisë së Hekurit Pallua. Rrëshqitjet e sigurisë do t'ju pengojnë të lëndoni këmbët tuaja dhe të tërhiqeni zvarritje. Rrëmujat përfshijnë një bandë pushimi. Sigurohuni që keni grupe shtesë pasi ato prishen lehtësisht. Vendosni këmbën tuaj në stuhinë tuaj me brezin në pjesën e jashtme.
 • Hiq të gjitha bizhuteritë. Edhe unazat e ngushta dhe byzylykët mund të këputen.
 • Tie flokët e lirshme.
 • Keni pads jo të rrëshqitura, një rrip pa rrëshqitje dhe një jastëk shalle pa shqip. Mbush pa shalë dhe pa shalë do të mbajë shalën tuaj nga rrëshqitja. Pads jo të rrëshqitura janë të dizajnuara për të mbajtur këmbët tuaja nga rrëshqitja ndërsa jeni duke hipur.
 • Vishni një jelek kërcimi. Veshja e kërcimit do të mbrojë brinjët dhe organet tuaja nëse bien.
 • Vishni një jelek ajri. Veshja e ajrit mund të vishet mbi jelekun tuaj duke kërcyer. Jeleku i ajrit do të mbrojë qafën, gjoksin, shpinën, anët dhe vithet.
 • Përdorni një Gardë Qafa Pro Buck. Kjo mund të vishet në pjesën e përparme të qafës, nëse keni një jelek ajri. Kjo do t'ju lejojë të shmangni thyerjen e qafës.
 • Merrni një Rein Booma. Një Booma Rein është krijuar për t'ju mbajtur të humbur frenat. Kjo do t'ju lejojë juve dhe kalit tuaj të shmangin marrjen e lëkundjeve në frenat.
 • Bleni një dorezë të ndihmës sigurie RS-Tor Rider. RS-Tor është projektuar të duket si një kulture. RS-Tor mund të ndalojë një kal të zhurmshëm dhe të parandalojë një aksident fatal. RS-Tor ju ndihmon ta merrni kalin tuaj nën kontroll nëse ik me ju. Nëse nuk jeni në gjendje të shmangni rënien, RS-Tor do t'ju lejojë të keni një rënie të kontrolluar.
 • Lidhjet e Kryqit të Sigurisë dhe një Ndalesë Ndalimi janë një domosdoshmëri. Justshtë po aq e rëndësishme që kali juaj të jetë i sigurt sa të jetë i sigurt për ju. Ju mund të përdorni spango baling për të bashkangjitur lidhjet tuaja të Sigurisë në hambarin tuaj. Spango barishtore do të zgjasë më shumë se zinxhirët.
 • Bleni disa çizme këmbësh për kalin tuaj. Sigurohuni që të merrni çizme për kuajt tuaj këmbët para dhe mbrapa. Boizmet duhet të ofrojnë mbrojtje totale për këmbët e tyre dhe të kenë thithjen e çorapit. Kjo do të parandalojë që kali juaj të marrë një këmbë të thyer.
 • Gjithmonë udhëtoni në një vijë të lagur me një mik hipur për të mbajtur vijën e lagësht. Linja e lagësht do t'ju lejojë të keni një kontroll shtesë. Në këtë mënyrë nëse diçka nuk shkon, ju do të keni mundësi të largoheni menjëherë.
 • Asnjëherë mos ngas vetëm. Vozitja vetëm do t'ju vë në rrezik ju dhe kalin tuaj për t’u vrarë.
 • Mos hipni natën. Shtë më e vështirë për ju të shihni në errësirë.
 • Pa hipur në rrugë. Ju ose kali juaj mund të goditeni nga një makinë.
 • Kontrolloni motin para se të hipni. Ju nuk dëshironi të kapeni në një stuhi. Tooshtë shumë e rrezikshme të hipni nëse është shumë i nxehtë ose shumë i ftohtë.
 • Shkoni në banjë para se të hipni.
Pajisjet e sigurisë dhe konfigurimi
Kontrolloni pirgun shpesh. Kontrolloni që të gjitha lidhjet janë madhësia dhe forma e saktë për kalin. Kontrolloni të gjitha lidhjet për veshin dhe lotin. Kjo përfshin çdo plasaritje të shtrirjes së lëkurës dhe cilësinë e qepjes. Thingdo gjë që është afër thyerjes ose parakohshme është një rrezik sigurie. Kontrolloni përpara se të montoni, pastaj përsëri pasi keni hipur në një distancë të shkurtër.
 • Kinema duhet të jetë mjaft e ngushtë për të parandaluar që kali të kap këmbën, por jo fort i ngushtë. Kontrolloni përsëri pas montimit, pas disa minutash të hipur, dhe çdo disa orë pas kësaj gjatë një udhëtimi të gjatë. [4] X Burimi i hulumtimit
 • Ju duhet të jeni në gjendje të mbani kthesat pa i shkulur ato mbi qafën e kalit, ose duke i mbështjellur ato rreth dorës.
 • Mbajini të gjitha pastrat.
 • Sigurohuni që të keni vendosur strijat tuaja në gjatësinë e duhur. Kur hipni, duhet të jeni në gjendje të lejoni që pesha juaj të bjerë mbi thembra.
Pajisjet e sigurisë dhe konfigurimi
Konsideroni një rrip të qafës. Gjatë një kërcimi ose lëvizje të papritur, një rrip në qafë është më e lehtë për t'u mbajtur në krahasim me manin e kalit, veçanërisht nëse manja është e endur. Ndërsa rripat e qafës përdoren më shpesh për kalorësit e fillimit, nuk ka dëm në një pjesë shtesë të pajisjeve të sigurisë. Në ditët e sotme, ato madje përdoren nga disa profesionistë. [5]
Pajisjet e sigurisë dhe konfigurimi
Mbani mjetet e ndihmës së parë njerëzore dhe të barabarta. Mbani të paktën një nga secila në stallat tuaja, dhe një shtesë në rimorkio nëse kali juaj është shpesh në rrugë. Shtoni një copë letër të fortë me informacionin e kontaktit për një veteriner, spital njerëzor dhe (nëse është e mundur) ambulancën e kalit. [6]
 • Sigurohuni që dikush në zonë është i trajnuar në ndihmën e parë themelore të njeriut dhe ndihmën e parë të kuajve.
Pajisjet e sigurisë dhe konfigurimi
Mbyllni portat dhe dyert e qëndrueshme pas jush. Kontrolloni që të gjitha portat të jenë të mbyllura para se të lini një kal në një fushë. Asnjëherë mos lejoni që kali juaj të lihet pranë zonave të rrezikshme, siç janë rrugët ose zonat me tokë të pabesë.
Pajisjet e sigurisë dhe konfigurimi
Instaloni bravo-provë kali. Shumë kuaj mësojnë se si të zhbëjnë shulet e thjeshta dhe bulonat rrëshqitëse. Konsideroni një rrufe në sy dhe / ose një shul tregtar "provë kali". Për kuajt shumë të mërzitur ose inteligjent, shtoni shul shtesë dhe / ose një raft prej druri për të bllokuar hyrjen e kalit në shul. [7]
 • Nëse kali juaj po përpiqet vazhdimisht të shpëtojë, ajo mund të ketë nevojë për më shumë shoqëri, stërvitje ose kohë të kaluar jashtë.

Trajtimi i kuajve nga toka

Trajtimi i kuajve nga toka
Mësoni me ndihmë me përvojë. Fillestarët nuk duhet të jenë rreth kuajve pa mbikëqyrje të ngushtë. Ndërsa rriteni në vetëbesim dhe aftësi, ju mund të mbani vetë një kalë, por gjithsesi duhet të ketë njerëz mjaft të afërt për të dëgjuar ose parë nëse diçka nuk shkon.
Trajtimi i kuajve nga toka
Afrimi nga ana. Kuaj kanë njolla të verbër direkt para dhe drejtpërdrejt pas. Qasja nga ana, kështu që kali ta dijë se do të vish.
 • Edhe në një stallë të vogël, përpiquni të merrni kalin të kthehet. Nëse kali është i lidhur, afrohuni nga një kënd, jo drejtpërdrejt pas. [8] X Burimi i hulumtimit
 • Flisni me kalin me qetësi ndërsa afroheni, për të marrë vëmendjen e kalit.
Trajtimi i kuajve nga toka
Qëndroni afër kalit dhe mbajeni njërën dorë mbi të. Duart e tua janë mjetet e tua kryesore të komunikimit me kalin tënd. Kur grumbulloheni ose grumbulloheni, pushoni dorën tuaj mbi shpatullën e kalit ose në kufirin e kalit. Kjo i thotë kalit që jeni atje, edhe nëse ai nuk mund t'ju shohë. Kjo gjithashtu ju jep mundësinë më të mirë për të larguar veten nëse kali vendos të shkelmojë. Ndërsa dhëndroni ose kapni kalin, qëndroni pranë anës së kalit me një dorë mbi kalin sa herë që të jetë e mundur.
 • Kushtojini vëmendje një rritje të papritur të tensionit. Kjo mund të çojë në një goditje ose një goditje e fortë.
Trajtimi i kuajve nga toka
Lidheni kalin përpara se të grumbulloheni ose të trajtoni. Lidheni litarin në lartësinë e thurrjeve të kalit (baza e qafës së tij) dhe mos e bëni më gjatë se krahu juaj. [9] Perdor nje nyjë për lëshim të shpejtë kështu që nyja mund të zhvishet lehtësisht. Asnjëherë mos e vendosni gishtin në nyjë ndërsa lidhni, pasi kali mund ta tërhiqte mbyllur.
 • Në mënyrë ideale, ju duhet ta lidhni kalin në një "kthesë paniku", jo direkt me një unazë lidhëse. [10] X Burimi i hulumtimit Snap paniku është një gjatësi spango ose varg që kali lehtë mund të thyejë me një tërheqje të fortë. Pa një rrip paniku, kali mund të bjerë nëse bëhet i tronditur, duke dëmtuar potencialisht veten ose ju.
 • Asnjëherë mos e lidhni kalin duke përdorur lidhëset e tij të urës.
Trajtimi i kuajve nga toka
Jini të kujdesshëm kur lëvizni pas kalit. Lëvizja pas një kali ju bën të prekshëm nga një goditje e fuqishme. Nëse nuk ka vend për të ecur jashtë shkallës së tij të shkelmimit, ecni menjëherë pranë kalit, me njërën dorë mbi grykë dhe vazhdoni të flisni që kali të dijë se ku jeni. Në këtë distancë të shkurtër, një goditje do të ketë shumë më pak forcë. [11]
Trajtimi i kuajve nga toka
Shmangni rosën para kalit, përveç nëse ai është i stërvitur për këtë. Lëvizja ose qëndrimi para kalit është më e sigurt, por ka ende rreziqe. Asnjëherë mos rri nën barkun e tij të kalit (fuçi), qafë ose litar kravatë. Kjo është pothuajse e garantuar për të folur atë pasi lëvizja juaj është e shpejtë, e ulët dhe jashtë vëmendjes së tij. Të dy veprimet ju lënë të hapur për t'u shkelur dhe shkelur. Nga faqja e përparme, ai gjithashtu është përgjegjës të mbrapa dhe të godasë nga ju.
Trajtimi i kuajve nga toka
Drejtoni kalin me një litar . Mos e kapni pengesat në vetvete, ose do të mund të tërhiqeni nga këmbët kur kali drithërohet. Asnjëherë mos e mbështillni litarin rreth dorës ose një pjesë tjetër të trupit, ose mos lejoni që ai të zvarritet në tokë ku mund të kapte këmbët tuaja. Nëse kjo ndodh, kali mund të tërheqë litarin fort dhe të shkaktojë plagë të mëdha.
 • Fold litarin përsëri mbi veten e tij në vend që të zvogëlojë gjatësinë e saj. Mbajeni litarin deri në mes të palosjeve, kështu që lehtë mund ta hidhni.
 • Asnjëherë mos e lidhni litarin e plumbit shtesë për dorën tuaj - dora juaj mund të prishet ose madje të hiqet nëse kali fryn dhe përpiqet të rritet, ose mund të tërhiqeni pas kalit.
 • Mos u futni në një garë tërheqëse me një kal. Kali është shumë më i fortë se ju dhe mund t’ju ​​tërheq lehtë këmbët.
Trajtimi i kuajve nga toka
Feed trajton nga pëllëmba juaj e sheshtë. Nëse kali është shumë i ngazëllyer, vendosni ushqimin në një kovë në vend. Mund të mos jetë një ide e mirë për të ushqyer kalin me dorë rregullisht, pasi mund të inkurajojë thithjen. [12]
Trajtimi i kuajve nga toka
Trajtoni me kujdes këmbët e një kali. Nëse keni nevojë të ekzaminoni stendën ose këmbën e kalit, leni kalin të shohë se çfarë po ndodh dhe t'i përshtateni. Vendoseni dorën mbi shpatullën e kalit ose në korsinë, pastaj lëvizeni ngadalë drejt këmbës. Shtrydhni butonin e butë për të marrë kalin të ngrihet këmbën, duke thënë "lart" në të njëjtën kohë për të mësuar këtë urdhër. [13]
 • Ndërsa mbani këmbën ose këmbën e kalit, mos gjuani ose uleni. Përkundrazi, Squat kështu që ju lehtë mund të hidhen larg.
Trajtimi i kuajve nga toka
Jini të kujdesshëm rreth kuajve të shumtë. Kushtojini vëmendje kuajve të tjerë aty pranë, jo vetëm atij që po merreni. Mos ecni pas kuajve të tjerë ose mos qëndroni afër këmbëve të tyre.
 • Në veçanti, shmangni bartjen e ushqimit në mes të një grupi kuajsh. Ata mund të grumbullohen përreth dhe t'ju bllokojnë nga eksitimi i tyre. [14] X Burimi i hulumtimit
Trajtimi i kuajve nga toka
Trailer një kalë në mënyrë të sigurtë . Stërvitja e një kali për të hyrë në një rimorkio për herë të parë mund të zgjasë javë me komunikim të pacientit, duke bindur kalin të hyjë më parë. Edhe kur trajtoni një kalë me përvojë, sigurohuni që ta lidhni ose lidhni kalin me derën e rimorkios të mbyllur. Kjo parandalon kalin të përpiqet të dalë para se të mbaroni.

Duke kaleruar

Duke kaleruar
Drejtoni me mbikëqyrje kur është e përshtatshme. Kalorësit fillestarë duhet të hipin gjithmonë me një kalorës më me përvojë, megjithëse nuk kanë nevojë të ndajnë një kal. Vozitja në kompani është gjithashtu një ide e mirë nëse praktikoni kërcime.
Duke kaleruar
Lundroni një kalë energjik përpara se të hipni . Nëse një kalë po vepron i egër ose me plot energji, duhet të keni një kalorës me përvojë (të gjatë) kalin e parë.
Duke kaleruar
Rri i qete. Flisni dhe silluni të qetë në prani të kuajve. Kuaj funksionojnë më së miri me njerëz të durueshëm dhe të qetë. Asnjëherë mos bërtisni kalin, pasi ai mund të flasë me zhurmë.
Duke kaleruar
Jini në gatishmëri në çdo kohë. Kontrolloni rrethinën tuaj vazhdimisht për burime të mundshme frike. Kjo mund të përfshijë fëmijë vrapimi, një makinë që afrohet, ose edhe një qese plastike që fryn në erë. Nëse sytë e kalit zgjerohen dhe veshët e tij drejtohen lart, mund të frikësohet. Nëse kjo ndodh, bisedoni me qetësi me kalin dhe përpiquni të lëvizni diku kali mund të qetësohet.
 • Desensitizoni kalin në një mjedis të njohur nëse trembet lehtë.
Duke kaleruar
Jini të kujdesshëm kur prezantoni kuajt e panjohur. Kuajt nuk janë gjithmonë miqësorë kur takohen për herë të parë. Prekja e hundëve së bashku mund të bëjë që ata të kafshohen ose të godasin.
Duke kaleruar
Lëri kali të ecë nëpër terrene të vështira. Lëreni që kali të zgjedh ritmin kur udhëton mbi tokë të rrëshqitshme, përfshirë akullin, borën dhe baltën. Kur hipni lart ose poshtë një kodre të pjerrët, mbajeni kalin me një ritëm ecjeje, edhe nëse dëshiron të shkojë më shpejt. [15]
 • Ngjitja në një shëtitje është gjithashtu një ide e mirë gjatë natës ose gjatë motit me shikim të ulët.
Duke kaleruar
Qëndroni përsëri nga kuajt e tjerë. Kur afër afruesve të tjerë, ose hipni në këmbë ose qëndroni shumë larg për të shmangur goditjet. Kur shikoni mes veshëve të kalit tuaj, duhet të keni mundësi të shihni thundrat e pasme të kalit përpara jush. [16] Thënë kjo, kur hipni me një grup, mos lejoni që një kal të mbetet aq larg prapa tij duhet të dalë në galop për të arritur. [17]
 • Një shirit i kuq në bisht është një shenjë e një shkelmuesi në disa zona. Qëndroni mirë përsëri nga këta kuaj.
 • Kur jeni në frontin e një grupi, bërtisni përsëri për të informuar kalorësit e tjerë për rreziqet e mundshme. Këto përfshijnë xhami të thyer, baza të dobëta dhe degë në lartësinë e kokës.
Duke kaleruar
Mësoni si të trajtoni një kal të arratisur. Humbja e kontrollit të kalit tuaj mund të jetë një dukuri e rrezikshme, veçanërisht nëse nuk dini se çfarë të bëni. Në shumicën e rasteve, mënyra më e sigurt e veprimit është të qëndroni në kalë dhe ta lini të vrapojë derisa të qetësohet ose të lodhet. [18] Tërhiqet prapa në frenat mund të kufizojë shikimin e kalit dhe të bëjë që ajo të humbasë bazën e saj.
 • Nëse praktikoni më parë me kalin, mund ta stërvitni atë të shkojë në njërën anë, duke e ngadalësuar. Pa këtë stërvitje, të tërhiqeni prapa një rrëmbyesi thjesht mund të kufizojnë shikimin dhe ekuilibrin e kalit, ose të bëjnë që ai të kthehet pa ngadalësuar. [19] X Burimi i hulumtimit
 • Mos u hidhni nga kali nëse nuk drejtohet në një rrugë, shkëmb ose degë shumë të ulëta për ju që të kaloni me siguri poshtë.
Duke kaleruar
Trajtoni kalin në mënyrë të sigurt pas ngasjes. Meqenëse të dy ju dhe kali jeni pak më të lodhur pas një udhëtimi, është e dobishme të ndiqni një listë kontrolli pas udhëtimit për t'u siguruar që gjithçka bëhet. Provoni këtë:
 • I ngadalshëm në një shëtitje para se të afrohesh në stabël.
 • Pas çmontimit, lidhni kalin me një nyjë lëshimi të shpejtë.
 • Jepni kalit një larje dhe dhëndër.
 • Drejtoni kalin përsëri në kullotë ose stallë. Mësojeni që herët të mos nxitojë, por të qëndrojë i qetë pranë jush me pengesën në të.
 • Hiqeni pengesat. Pat dhe lavdëroj kalin për sjellje të qetë. Ai duhet të jetë në gjendje të qëndrojë në këmbë pranë jush derisa të ktheheni të largoheni.
Kali im i pëlqen të ecë prapa meje në stallë dhe të shtyjë trungun e tij drejt meje, sikur të provojë dhe të më pinte në qoshe ose lart kundër portës. A po luan ai, apo po përpiqet të më dominojë?
Ai nuk po luan. Ai po përpiqet të ju dominojë dhe po kërcënon të ju shkelmojë. Shtyjeni prapa tij, ngrihuni në rrëmujën dhe anën e tij, dhe shtypni shpinën mbrapa. Lërini të dinë, sa herë që jeni me të, ju nuk jeni ai që duhet të shtyhet. Mos e goditni atë, godisni atë ose mos e shtypni, sepse kjo do ta ftojë atë të fillojë kundër jush. Ai duhet të ju jap kokën dhe jo pjesën e pasme, kështu që nëse mundeni, merrni drejtimin e tij dhe merrni kokën të shkojë tek ju, dhe jo larg jush.
Cilat janë disa nga rreziqet e kuajve?
Ata mund të kafshojnë, shkelmojnë, stompojnë në këmbë, t'ju heqin, mbrapa dhe të bien mbi ju, dhe të bien poshtë, por përndryshe ato janë krejtësisht të sigurta dhe ju ndihmon nëse nuk bëni lëvizje të papritura ose zhurmë me zë të lartë.
Farë duhet të paketoj për kampin e kalit?
Ju duhet të paketoni ekranin e diellit, një baseball ose një kapak tjetër të rimmed, çizme, rroba me ngjyra të lehta të bëra nga materiale të lehta dhe snacks.
Cilat janë ndihmat e kalorësit?
Ndihmat natyrore dhe artificiale janë 2 llojet, këtu është një listë e tyre: Natyrore: Këmbët, duart, zëri dhe, ulësja. Artificiale: Kulture / kamxhik, nxitje, pak.
Unë kam një dy vjeçare që nuk ishte ngulitur kurrë, kështu që nuk ka aspak besim. Po përpiqem ta ndërpresë atë, ndonjë këshillë?
Shpëtova një kalë me problemin e saktë. Unë e ushqeva atë një grurë të vogël në të njëjtën kovë për rreth 2 ditë, deri në ditën e tretë do të hidhja kokërr dhe do të qëndroja në stilolaps me të. Everydo ditë lëviz pak më afër. M’u desh rreth një javë për të ndaluar minat pa e frikësuar atë larg. Unë rekomandoj një ndalues ​​litar, në mënyrë që të mund të punoni me lehtësi rreth veshëve për herë të parë.
Mësoni si ta lidhni një kalë në mënyrë të sigurtë pa patur akses në lidhjet. Ndonjëherë ju mund të keni nevojë të dini se si ta bëni këtë kur hipni në kalë dhe duhet të ndaleni diku. Mos e lidhni kalin tuaj me gjithçka që mund të lëvizë, siç janë sendet e uritur, dërrasat e gardhit ose dorezat e dyerve.
Nëse jeni duke treguar kuaj, duhet të merrni në konsideratë një sërë çështjesh shtesë të sigurisë, të tilla si përshtatja në stalla të reja dhe të qenit rreth turmave të mëdha, të zhurmshme. Bisedoni me show-goers me përvojë për këshilla.
Jini veçanërisht të kujdesshëm rreth kuajve të shpëtuar ose të abuzuar më parë. Ata mund të kenë një mospëlqim ndaj njerëzve dhe shpesh janë më të rrezikshëm se kuajt që janë trajtuar në mënyrën e duhur gjatë gjithë jetës së tyre.
Asnjëherë mos pranoni të mbylleni në një stallë me një kalë të pranishëm.
asopazco.net © 2020