Si për të tërhequr humingbirds

Qumështorët jetojnë në të gjithë Hemisferën Perëndimore dhe do të bëjnë shtëpinë e tyre në çdo vend ku mund të gjejnë një burim të mirë ushqimi, uji dhe strehimi. Përmasat e vogla dhe manovrat e tyre fluturuese akrobatike i bëjnë ata argëtues dhe argëtues për tu parë. Krijoni një mjedis në oborrin tuaj me ngjyra të ndritshme, ushqyes dhe një kopsht që do të tërheqë zhurmët dhe do t'i inkurajojë ata të qëndrojnë.

Tërheqja e bishtajave në kopsht

Tërheqja e bishtajave në kopsht
Mbillni një kopsht të gjelbëruar. Për të marrë njollat ​​në rrugën natyrale, mbillni një kopsht të drejtuar posaçërisht drejt asaj që i tërheq ata. Kjo do të thotë një kopsht plot azaleas, balsam bletësh, shkurre flutur, kolumbinë, dhelpra, hosta dhe lavdi të mëngjesit (të gjitha këto janë plot me nektar të shijshëm dhe janë të ndritshme dhe të gjallë). Zgjidhni varietetet që kanë shumë pak erë, por kanë një shikueshmëri të lartë dhe prodhim nektar.
 • Ju mund të përdorni pemë, hardhi, shkurre dhe lule, si shumëvjeçarë dhe vjetorë - këto sugjerime janë vetëm fillimi i listës. Idetë e tjera përfshijnë dorëzonjën, hardhinë e selvi, kambanat koralore dhe palatët.
 • Lulet tubulare mbajnë më shumë nektarin; prandaj, këto lloje të luleve janë më tërheqëset për këta zogj të vegjël që lëvizin. [1] X Burimi i hulumtimit
Tërheqja e bishtajave në kopsht
Bimë në një orar të vazhdueshëm të lulëzimit. Bimë dhe lule të ndryshme lulëzojnë në periudha të ndryshme gjatë pranverës dhe verës. Për tu siguruar që gjithmonë ka lulëzime në kopshtin tuaj të humingut, mbillni disa lule që lulëzojnë herët, disa që lulëzojnë në mes të sezonit dhe disa që lulëzojnë vonë.
 • Edhe lulet tuaja mbarojnë për t'i mbajtur ato të lulëzojnë më gjatë. Kjo do të thotë që pasi lulet sapo janë venitur, ju preu kokat e tyre të farës, duke i mashtruar ata duke menduar se ende duhet të lulëzojnë. [2] X Burimi i hulumtimit Ata do të lulëzojnë edhe një herë më shëndetshëm dhe rëndë.
Tërheqja e bishtajave në kopsht
Mos përdorni pesticide rreth bimëve tuaja të kacafortës. Zogjtë mund të gëlltitin pesticidet, duke dëmtuar apo edhe vrarë veten në proces. Për më tepër, zogjtë hanë insektet që llak vret, kështu që ju do të vrisni gjithashtu burimin e tyre të proteinave. Me pak fjalë, kaloni pesticidet. Bimët e gjumit mund të kujdesen për disa nga problemet për ju.
 • Për të qenë të sigurt, shkoni gjithnjë natyral, pavarësisht nëse kjo nuk do të thotë pesticide ose pa sheqerna artificiale në nektarin tuaj. Qumështet kanë sisteme delikate dhe duhet të konsumojnë vetëm atë që është e natyrshme dhe e sigurt.
Tërheqja e bishtajave në kopsht
Siguroni vende që zhurmët e kafshëve të humbasin, si pemë dhe varësa bimësh. Bimët e njomës gjithashtu kanë nevojë për pushime! Kur ata nuk po fluturojnë me shpejtësi të madhe, ata kanë nevojë për një vend që të shkatërrohen. Mbani degë ose varëse rrobash afër, kur të kenë nevojë për pushim.
 • Kullosja e mashkullit është territorial, dhe ruan si hapësirën, ashtu edhe burimin e tij të ushqimit. Në mënyrë tipike, ai do të zgjedhë një pikë marramendëse që i lejon atij të shikojë burimin dhe ta mbajë larg konkurrencën.

Ushqyes të varur me kumbues

Ushqyes të varur me kumbues
Bëni nektarin tuaj . Shumë besojnë se kolumbozët reagojnë shpejt dhe në mënyrë të vazhdueshme me nektarin e bërë në shtëpi. Bëni sa duhet që çdo ushqyes të jetë i plotë (përndryshe nektari plaket dhe formohet shumë shpejt). Ja se si:
 • Kombinoni 1 pjesë sheqer me 4 pjesë ujë
 • Vlim 1-2 minuta
 • Ftoheni dhe ruajeni lëngun në një enë të rinovueshme në frigorifer Mos përdorni ngjyrosje ushqimi të kuq, mjaltë ose sheqerosës. Të gjitha këto janë të këqija për kafshët e njoma.
Ushqyes të varur me kumbues
Varni ushqyes të shumëfishtë të pulave të kuqe kur nxehet. Në të vërtetë tërheq tërheqjet e njollave në një ushqyes dhe për të mbajtur konkurrencën në minimum, merrni ushqyes të shumëfishtë, të gjitha duhet të kenë të kuqe (ngjyra e tyre e preferuar). Nuk mjafton e kuqja? Lidhni një fjongo mbi ta për t'i bërë ato edhe më të thjeshta.
 • Ndërsa për "kur nxehet", kjo varet nga vendndodhja juaj. Disa vende nxehen në janar, disa në maj. Kurdo që të jetë kjo për ju, sigurohuni që t'i varni në fillim të sezonit (5-10 ditë para se t'i prisni), kështu që gumëzhitësit tuaj të qëndrojnë për një kohë!
 • Mos i merrni ushqyesit tuaj poshtë në fund të sezonit! Edhe kur humburinjtë tuaj largohen për në dimër, ju mund të merrni parmakë të rinj që janë në një rrugë diku që mund të përdorin ushqyesit tuaj si një ndalesë e përshtatshme.
Ushqyes të varur me kumbues
Zgjidhni pika të ndryshme për t'i mbajtur zogjtë të mos luftojnë. Ushqyesit tuaj duhet të jenë të vendosura larg dhe rreth qosheve, ku njëra mashkull e lagur nuk mund t'i ruajë të gjitha - kumarjet mashkullore janë shumë territoriale. Kjo do të rrisë numrat e humnerës duke i dhënë meshkuj, femra dhe të mitur të tjerë një shans për të ushqyer pa u ndjekur nga një mashkull mbizotërues.
 • Vendosni një ose dy në kopshtin tuaj, varni një në një pemë dhe madje konsideroni të vendosni një ose dy në oborrin tuaj, ku është një gjë e sigurt që ata nuk do të shihen prapa!
 • Mundohuni të zgjidhni zonat që janë nën hije, të paktën pjesën më të madhe të ditës. Kjo do të pengojë rritjen e mykut, për të cilin kafshët e gjalla nuk pëlqehen shumë. [3] X Burimi i hulumtimit
 • Disa njerëz preferojnë të varnin të gjitha ushqyesit e tyre së bashku. Ky asnjë zog nuk mund të jetë mbizotërues, i paaftë për të luftuar repartet e zogjve të tjerë. [4] X Burimi i hulumtimit
Ushqyes të varur me kumbues
Bleni një roje të milingonave nëse është e nevojshme. Shumica e ushqyesve i kanë ndërtuar ato, por nëse nuk është e juaja, mund të blini një veç e veç. Ju gjithashtu mund të fërkoni pak vazelinë në skajet për t'i mbajtur ato larg nga nektari, por kjo kërkon pastrim çdo dy ditë. [5]
 • Bletët janë pak më të vështira për tu hequr qafe. Një ushqyes i provës së bletëve është qëllimi juaj më i mirë, por edhe kjo nuk do të funksionojë 100% të kohës. Nëse e shihni nektarin në kreshtat e ushqyesit tuaj (siç thahet nga zogjtë), fshijeni atë për të zvogëluar tundimin te bletët.
Ushqyes të varur me kumbues
Ndryshoni nektarin çdo 3-4 ditë. Edhe nëse i gjithë nektari nuk është zhdukur, ndryshoni nektarin. Nëse nuk e bëni këtë, ka shumë të ngjarë që kjo të ndodhë - kjo ndodh edhe më shpejt në klimat më të nxehta. Kjo është kryesisht arsyeja pse ju duhet të plotësoni vetëm ushqyesit tuaj 1/2 plotë.
 • Me çdo ndryshim të nektarit, pije ushqyesin me ujë të nxehtë; mos përdorni sapun pjatash. Nëse ka myk (do të shihni njolla të zeza), pastrojeni atë ose përdorni rërë dhe tundeni derisa myku të vijë i lirë.
 • Qumështorët preferojnë ushqyes të pastër, dhe në të vërtetë do të braktisin një ushqyes që është lënë pas dore. Për t'i mbajtur ushqimet tuaja të lumtur, mbajini ushqyesit tuaj të pastër. [6] X Burimi i hulumtimit

Tërheqja e bishtajave në oborrin tuaj

Tërheqja e bishtajave në oborrin tuaj
Dekoroni oborrin tuaj me të kuqe. Kjo do të thotë topa të kuq me vështrim, flamuj të kuq kopsht dhe mobilje për lëndinë të kuqe, përveç prekjeve më natyrale, si lulet. Në kërkimin e tyre të vazhdueshëm për lulet që prodhojnë nektar, lulelakrat e uritur tërhiqen me ngjyrën e kuqe më shumë se çdo tjetër. Ju gjithashtu mund ta shndërroni oborrin tuaj në një magnet të çarmatosur duke varur harqet e kuqe, shiritat dhe dekorimet.
 • Nëse ndonjë gjë po venitet, e shurdhër, ose boja është fshirë, rilyeni atë! Dhe nëse është vetëm një zonë e vogël që ka nevojë për një prekje, pllaka e kuqe e thonjve është e lirë dhe funksionon mrekulli.
Tërheqja e bishtajave në oborrin tuaj
Përdorni shiritin e anketës reflektuese portokalli ose të kuqe. Jo vetëm që kaseta është e dobishme, sepse është me ngjyra të ndritshme, mendohet se gërryerjet janë të ndjeshme ndaj rrezeve ultravjollcë, të cilat këto kaseta fluoreshente reflektojnë me bollëk. Ju mund të gjeni shiritin e sondazhit në shumicën e dyqaneve të harduerit dhe është gjithashtu i lirë.
Tërheqja e bishtajave në oborrin tuaj
Instaloni një shatërvan të cekët me një llak lart ose një mjegull të shkëlqyeshme. Për shkak se ata janë kaq të vegjël, bishtajat zakonisht marrin mjaftueshëm ujë duke pirë vesën që grumbullohet në gjethe. Sidoqoftë, ata kanë një nevojë të fortë për t'u larë për shkak të nektarit ngjitës që hanë. Ata e duan një mjegull të hollë ose llak për të qëndruar i freskët dhe i pastër.
 • Vendoseni këtë para syve të ushqyesve tuaj - pasi që kuptimi më i mirë është humori, shikimi është më i lehtë, aq më i lehtë është për ta.
 • Mbaj ujin të rrjedhë! Nëse burimi është në diell, uji mund të avullojë më shpejt nga sa e kuptoni. Kontrolloni atë çdo ditë ose më shumë për t'u siguruar që uji po rrjedh në nivelin e duhur dhe asnjë kafshë tjetër nuk e ka njollosur ujin.
Bimët e këqija ishin duke goditur oborrin tim, por tani mos u bëni rreth. Pse?
Lulet dhe ngjyrat e ndritshme tërheqin humingbirds. Përpiquni të varni një ushqyes të kungullit ose dy të mbushur me ujë sheqeri për t'i tërhequr ato përsëri.
Ku jetojnë huminjtë?
Qumështorët jetojnë në të gjithë botën. Ata bëjnë foletë dhe zakonisht migrojnë nga pjesa Veriore e botës në Jug gjatë dimrit.
Në cilën orë të vitit do të jenë përplasjet e bimëve?
Pranvera apo Vera. Ndoshta Pranvera, pasi është kur zogjtë fillojnë të vijnë nga jugu.
Whatfarë lloj lulesh duhet të përdor?
Lulet me tuba dhe shumëngjyrësh do t’i tërheqin më së shumti sepse mbajnë më shumë nektar. Disa nga lulet që tërheqin ato mund të përfshijnë Balms Bletë, Trumetë Zanash, Honeysuckles Desert, etj.
Unë jam duke parë zhurmët, por ata nuk po shkojnë në ushqyesin tim të qelqit të kuq, ndonjë sugjerim?
Në muajt e verës posaçërisht, keni disa mbjellës me lule të ndritshme, shumëngjyrësh (psh. Të kuqe), të cilat i pëlqejnë zhurmët. Konsideroni rritjen e sasisë së sheqerit në përzierje pak kështu që raporti është 1: 3 në vend të 1: 4. Sigurohuni që të zëvendësoni ushqimin çdo javë ose më shumë, në mënyrë që të ketë ushqim të freskët në çdo kohë të caktuar.
Si t’i mbaj bletët larg ushqyesit?
Fatkeqësisht ju nuk mund të mbani bletët ose gërshetat plotësisht, por ka disa hapa që mund të ndërmerrni për të kufizuar sa prej tyre shihni. Për të filluar, shikoni për një ushqyes të provës së bletëve, mundësisht një që nuk përfshin ndonjë të verdhë. Gjithashtu, kontrolloni vazhdimisht ushqyesin tuaj për rrjedhje; ushqyesit me rrjedhje kanë më shumë të ngjarë të tërheqin mysafirë të pakëndshëm (jo vetëm bletët, por edhe milingonat).
A është e nevojshme hija për të tërhequr zhurmët?
Nr. Kullosqet do të shkojnë kudo që është shumëngjyrësh, pasi kafshët e gjumit e marrin nektarin e tyre nga lule të gjalla të ndritshme. Hije nuk është e nevojshme. Vetëm sigurohuni që ushqyesi të jetë i gjallë.
Nëse përdor ujë të pranverës, a duhet të vie ujë së pari?
Në qoftë se uji nuk është burim ndotësish, nuk duhet të vloni para se ta përdorni. (Uji komercial nuk duhet të ketë nevojë për zierje, por uji nga një burim natyror mund.) Ju duhet të vloni ujin për të bërë nektar, pasi që vlimi është ajo që shkrin sheqerin.
Sa kohë kërkon që humbëza të mësohet me mua që të mund ta ushqej atë në dorën time?
Mjaft muaj. Ata janë tërheqës dhe simpatikë, por ato nuk mund të zbuten ose stërviten me lehtësi.
Kur vijnë kumbushat në Dakotën e Veriut?
Shakullat e Dakotës së Veriut zakonisht vijnë në prill dhe largohen rreth mesit të shtatorit, në varësi të vendit ku jeni në shtet.
Asnjëherë mos përdorni mjaltë ose sheqer artificial në ushqyesin tuaj të shushunjës. Bumbullat do ta hanë, por nuk mund ta tretin.
Shmangni përdorimin e pesticideve në kopshtin tuaj të humingbird. Përveç nektarit, bishtalecët duhet të hanë insekte të vogla, për proteina, për të mbijetuar. Përveç vrasjes së insekteve të vogla që kafshët e njomës, pesticidet gjithashtu mund të hyjnë në nektarin e luleve dhe të ziejnë zogjtë.
asopazco.net © 2020